banner564

Düzenleme istendi

KTÖS’e göre, bir sınıfta ilkokullarda en fazla 26, okul öncesinde en fazla 20 öğrenci olması gerekiyor

Düzenleme istendi
banner598
Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Eğitim Sekreter Yardımcısı Besim Baysal, Milli Eğitim Bakanlığı’nı, ilkokullardaki her bir sınıfın en fazla 26, okulöncesi eğitim okullarındaki sınıfların ise en fazla 20’şer öğrenci olacak şekilde düzenleme yapmaya çağırdı.
Baysal, yazılı açıklamasında, konuyla ilgili yaptıkları bilgilendirme ve açıklamaların dikkate alınmadığını savunarak, “Ülkemizdeki değişken nüfusun ve her yıl adamıza çalışmak amacıyla gelen insanların sayısı kasıtlı olarak hesaplanmadığından dolayı; eğitimde, sağlıkta ve tüm diğer hizmetlerde hiçbir planlama yapılmamaktadır. Planlamanın olmamasının yarattığı hazin durumlar geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimini de derinden etkilemektedir” dedi.

Baysal şöyle devam etti:

“Birçok okulumuz gibi Mağusa’nın en büyük okullarından olan Polatpaşa İlkokulu da ülke nüfusu ile ilişkili olarak yıllardır öğrenci sayısının artması ile karşı karşıyadır. Bu okulumuzda, 2000’li yılların başından beri öğrencilerimizin oyun alanı ek inşaatlarla doldurulmaktadır. Artık çocukların koşup oynayabilecekleri, teneffüs yapabilecekleri bir oyun alanını kaybeden Polatpaşa İlkokulu’nda; 15 Eylül’de okulların açılmasına rağmen inşaat çalışmaları bitirilmemiş, iş araçları ve malzemeler okul avlusunu kaplayarak bir kazanın kapısını çalacak şekilde durmaktadır. 

“Nüfus kontrolsüz artıyor...”
Polatpaşa İlkokulu’nda öğrenci artışına bağlı olarak devam etmekte olan ek derslik inşaatı ülkemizdeki plansızlığın açık göstergelerinden sadece biridir.”
Nüfusun “kontrolsüz bir biçimde arttığını” ve okullardaki öğrenci sayılarının yükseldiğini söyleyen Baysal, bunun sonucu olarak eğitimin verimsizliğe ve kaosa sürüklendiğini ileri sürdü.
“Milli Eğitim Bakanlığı ise Maliye Bakanlığı’nın kendisine çizdiği yolu takip ederek tasarruf önlemleri adı altında emekli olan, vefat eden veya hastalık iznine ayrılan öğretmenlerimizin yerine öğretmen vermeme yoluna gitmiştir” diyen Baysal, bu durumun da okullarda eğitimin aksamasına neden olduğunu dile getirdi. 

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2014, 09:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474