banner564

Analiz sonuçları açıklandı

3 ithal ve 4 yerli üründe limit üstü kalıntı tespit edildi

Analiz sonuçları açıklandı
banner598

 Tarım Dairesi, son bir haftada gerçekleştirdiği analizlerde, 4 yerli ve 3 ithal üründe limit üstü ilaç kalıntısı tespit etti.

Tarım Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, 72 ithal ürünün 69’u, 30 yerli ürünün 26’sı temiz çıktı.
İthal ürünlerden limit üstü çıkan Nuri Ersoy Ltd ve Onbaşı İşletmeleri Ltd’e ait Elma(Gala) iade edildi. Veli Karakuş'a ait Armut(S.M) firmanın isteği üzerine imha edildi.
Yerli ürünlerde ise, Karşıyaka’da Eşref Özbilgili'ye ait Biberden (Kapya) alınan numunede (2.Alım) limit üstü ilaç kalıntısı çıkmasından dolayı ürünün hasadı bir sonraki laboratuvar analizine kadar durduruldu. Ozanköy’de Ahmet Kayım'a ait Marul, Yeşilköy’de Ali Gürler'e ait Maydanoz ve Cemil Güngör'e ait Biberden alınan numunelerde tavsiye dışı ilaç kullanımından dolayı ürünlerin imhasına karar verildi.

Güzelyurt’ta tarım eğitimi verilecek
Öte yandan Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Tarım Dairesi, üreticileri bilgilendirme çalışmaları çerçevesinde, tarla günü ve gece eğitimini bu hafta Güzelyurt ile sürdürüyor. 
Yapılan açıklamaya göre bu çerçevede, 19 Eylül Çarşamba günü saat 16.00’de Güzelyurt’ta Niyazi Kasman, Ali Kandulu, İlker Koryürek ve Enver Eriş’in seralarında üreticilerle toplanılarak, Tarım Dairesi tarafından Serada Sebze Yetiştiriciliği konusunda gösteri şeklinde eğitim verilecek.
Aynı gün saat 20.00’de Üreticiler Birliği Lokali’nde üreticilere, yine Tarım Dairesi tarafından Serada Sebze Yetiştiriciliği ile ilgili Gece Eğitimi verilecek. Yapılacak eğitimler, bölgedeki tüm üreticilere açık. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474