banner564

Temizlik şart

Ataoğlu, “Ülkeye gelen turistlerin en büyük şikâyeti çevre kirliliği” dedi

Temizlik şart
banner598

Turizm ve Çevre Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi ile Taşkent Doğa Parkı işbirliğinde önceki gün St. Hilarion Kalesi ile civarında temizlik etkinliği düzenlendi.

Etkinliğe Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Bakanlık Müsteşarı İsmet Esenyel, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Fuat Azimli, Çevre Koruma Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı ve Taşkent Doğa Parkı Direktörü Kemal Basat da katıldı.
Bakan Fikri Ataoğlu açıklamasında, yapılan araştırma sonucunda, ülkeye gelen turistlerin, en büyük şikayetinin çevre kirliliği olduğunu anımsatarak, vatandaşlara çevreyi kirletmemeleri yönünde çağrı yaptı.
24 saat hizmette olan Alo 123 şikayet hattına ve sosyal medyadan gelen ihbarların değerlendirilerek, çevre kirliliğine neden olan sorumluların tespit edildiğini söyleyen Ataoğlu, çöp kutusu bulana kadar herkesin çöpünü yanında taşımasını istedi.
Kemal Basat da “Etkinlikteki amacımız başkası atsın biz temizleyelim mantığından ziyade, kimsenin başkalarının çöpünü toplamasına gerek duymayacağı temiz bir ülkeyi oluşturmak ve bu alanda farkındalık yaratmaktır” dedi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473