banner564

Çalışmalar artırılacak

Muhtaroğlu, turizm sektöründe yerli ürün kullanımının istenilen düzeyde olmadığını savundu

Çalışmalar artırılacak
banner598

 Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Candan Avunduk ve beraberindeki heyet dün Devlet Planlama Örgütü (DPÖ) Müsteşarı Ödül Muhtaroğlu’nu ziyaret etti.

KTSO’dan yapılan açıklamaya göre ziyarette, tamamlanan ve ilerisi için planlanan çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.
Oda Başkan Candan Avunduk, yerli sanayinin güçlenmesi adına DPÖ ile verimli çalışmalar yaptıklarını söyledi.
Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamaya göre, kabulde konuşan DPÖ Müsteşarı Ödül Muhtaroğlu, KTSO’nun profesyonel anlamda kurumsallaşmış odalardan biri olduğuna değinerek, “Oda ile yakın iş birliklerimiz devam etmektedir. Bunlardan da verim almakta ve fayda sağlamaktayız” dedi.

Artırmak için çalışıyoruz
Muhtaroğlu son dönemde oda ile ilgili yaptıkları çalışmalar konusunda şunları söyledi:
“Yerli üretim ve yerli ürün kullanılmasına yönelik 10 tane 5 yıldızlı otelde, oda ve Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KTOB) ile yaptığımız çalışma sonucuna göre, yerli ürün kullanımı bu otellerde istenilen düzeyde değil. Bu analiz sonucunda ülkemizde yerli ürün tüketimini artırmak yönünde daha da çalışmalar yapacağız. Bu veriler de güncellenecek. Bunun yanında sanayi tesislerinin sayımında da oda ile çok yakın iş birliği içindeydik.
Milli gelir hesaplamalarında sanayi-imalat tesislerine yönelik anket çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu noktada da odamızdan destek ve yardım görüyoruz. Özellikle anketlerin doldurulması konusunda bize büyük katkı sağlıyor.”

114 milyon TL teşvik
Ülkedeki özel sektör yatırımlarına uygulanan teşviklerden, sanayi sektörüne de katkı koyduklarını dile getiren Muhtaroğlu, “2018 yılı teşvik belgeleri dağıtımında 6 sanayi projemiz bizden teşvik almaya hak kazanmıştır. Bu teşviklerle sabit sermaye yatırımı anlamında bu tesislerin faaliyete geçmesiyle toplamda 114 milyon TL olacak. Bunun sonucunda da 92 yeni istihdam imkanı yaratılacak” diye konuştu.

Avunduk: Çalışmalar önemli
KTSO Başkanı Candan Avunduk ise konuşmasında, DPÖ’nün önemine işaret ederek, “Planlamanın, ölçülebilir değerlerin olmadığı bir ortamda, uzun vadeli programlar yapmak oldukça zor. Bu anlamda oda olarak DPÖ ile yapmış olduğumuz çalışmalar bizim açımızdan da önemi ve değerli” dedi.
Avunduk, şöyle konuştu:
“Özellikle son dönemde 5 yıldızlı otellerle yapmış olduğumuz çalışma Kıbrıslı sanayicilerin üretmiş olduğu ürünlerin, turizm teşviki alan işletmelerde ne kadar kullanıldığı ve ne kadar kullanılması gerektiği veya arzu edilen noktada olup olmadığı konularının ölçülebilmesi yönünde çok önemliydi. Bu nedenle KTOB ve DPÖ’ye teşekkür ederim.”
 

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2019, 11:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474