banner564

Kulübü dağıttı

Gece kulübünün kapatılmasına öfkelenen Taşkın Güneş, dün akşam Aşağı Bostancı’da Özersay ve HP heyetine saldırdı

Kulübü dağıttı
banner598

 Güzelyurt bölgesine ziyaret gerçekleştiren Dışişleri Bakanı, Başbakan Yardımcısı ve HP Genel Başkanı Kudret Özersay ile heyeti saldırıya uğradı. 

Aşağı Bostancı’da halk ile bir araya gelen Bakan Özersay ile beraberindeki 3 milletvekili sicili temiz olmadığı için gece kulübü kapatılan Taşkın Güneş’in saldırısına maruz kaldı. 
Bakan Özersay’ın toplantı yaptığı Yalova Spor Kulübü’ne giden ve alkollü olduğu iddia edilen Güneş, önce masaları devirdi, ardından sandalye ile camları kırdı. Kırılan camların savrulmasından dolayı bir kişi yaralandı. 
Olayın ardından Güneş tutuklanırken, Diyalog’a konuşan Bakan Özersay, “Burası bir hukuk devleti ise hukuk kuralları uygulanır. Kimse bu tür şiddet olayları ile hukukun yerine getirilmesini engelleyemez” dedi.
Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Ersin Tatar da yaşanan olay üzerine açıklama yaparak olayı kınadı.

Önce soru sordu, sonra saldırdı
Elde edilen bilgilere göre; Bakan Özersay ve bazı milletvekilleri halkın nabzını tutmak için dün önce Yukarı Bostancı bölgesine gitti. Tahtalı Kahvesi’nde saat 18.30’da halk ile bir araya gelen Bakan Özersay sorunları dinledi, vatandaşların sorularını yanıtladı. 
Tahtalı Kahvesi’nde toplanan 100’ü aşkın kişinin arasında gece kulübü kapatılan Taşkın Güneş’te vardı. Taşkın Güneş, Bakan Özersay’a gece kulübünün kapatıldığını söyleyip, nedenini sordu.
Bakan Özersay da yasalara göre sicili temiz olmayan şahısların izinlerinin yenilenmeyeceği hususunun olduğunu söyleyip, ilgili maddeyi de okudu. Taşkın Güneş sorduğu soruya karşı aldığı cevaptan sonra susup yerine oturdu.

Yukarıdan aşağıya gelip, ortalığı dağıttı
Bakan Özersay ile yanındaki vekiller daha sonra saat 20.30 sıralarında Aşağı Bostancı bölgesine gitti. Yalova Spor Kulübü’ne halk ile buluşan Bakan Özersay orada kötü bir sürprizle karşılaştı. 
Daha bir iki saat önce Yukarı Bostancı’da kendisine soru soran Taşkın Güneş, Aşağı Bostancı’daki toplantıya giderek olay çıkardı. 
Alkollü olduğu öne sürülen Güneş, önce muhtar ile tartıştı daha sonra orada toplanan kalabalığa, “Bu hükümet benim gece kulübümü kapattı. Ekmeğime mal oldu. Bunları dinlemeyin” dedi ve masaları elleri ile dağıtmaya başladı. 
Güneş, ardından eline geçirdiği sandalye ile kulübün camlarını kırdı. Kırık cam parçaları savrularak orada bulunan bir kişinin alnına çarptı ve yaralanmasına neden oldu.

Özersay: Burası bir hukuk devletidir
Taşkın Güneş olay yerinden kaçarken, Bakan Özersay ile vekiller toplantıyı yapmadan bölgeden ayrıldı.
Yaşanan talihsiz olayın ardından açıklama yapan Bakan Özersay,  “Burası bir hukuk devleti ise hukuk kuralları uygulanır. Kimse bu tür şiddet olayları ile hukukun yerine getirilmesini engelleyemez” dedi.
Özersay sosyal medya hesabından da açıklama yaparak, yaşananları aktardı.
Özersay paylaşımında şunları belirtti:
“Biz iyiyiz, her şey yolunda, sağlımız yerindedir. Gece kulübü veya bir başka konu fark etmez, bizim için hukukun üstünlüğü esastır. Daha önce de İçişleri Bakanımız tehdit edilmişti, o zaman olduğu gibi şimdi de birileri kendini kaybedip şiddete veya tehdide başvurdu diye yılacak değiliz. Kimse hukukun üstünde değildir.”

Tatar’dan kınama
Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Ersin Tatar da yaşanan olay üzerine açıklama yaparak olayı kınadı. Tatar açıklamasında şunları kaydetti:
“Dışişleri Bakanı, Başbakan Yardımcısı Sayın Kudret Özersay’ a Bostancı’da yapılan saldırıyı kınıyorum. Kimsenin KKTC’nin her hangi bir ferdine, bir Bakan’a, Parti Başkanı’na saldırma hakkı yoktur. Sayın Özersay ve partisine şahsım ve partim adına geçmiş olsun diyor, yetkilileri yasal gereğini yapmaya davet ediyorum.”

Olayın ardından kaçan ve polis tarafından aranan Taşkın Güneş’in sirkat, gümrüksüz mal tasarrufu suçlarından sabıkası olduğu öğrenildi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474