banner564

Candan’dan Denktaş’a yanıt

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Güzelyurt milletvekili ve MYK üyesi Armağan Candan, Avrupa Birliği (AB) fonlarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Candan’dan Denktaş’a yanıt
banner598

 Candan, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın AB fonlarıyla ilgili açıklamalarına cevaben yayınladığı açıklamada, aktarılan 402 milyon Euro’nun sadece 7,4 milyon Euro’luk kısmının sivil toplum kuruluşlarına gittiğini ve bu miktarın toplam AB katkısının yüzde 2’sinden bile az olduğunu ifade etti. 

“Gelişmiş bir sivil toplum ve özgür bireyler yerine kendilerine tabi olan, biat eden bir kitle yaratmak isteyenler, bundan bile rahatsız olabiliyor” diyen Candan, bu anlayıştan kurtulma vaktinin geldiğini söyledi. 
Binlerce Kıbrıslı Türk’ün bu projelerden doğrudan veya dolaylı yararlandığını söyleyen Candan, şöyle devam etti:
“Şimdi hiç bunlar yokmuş gibi AB fonlarını bir tek sivil toplum kuruluşlarının projeleri üzerinden gündeme getirmek, olayı Reddediyoruz’a kadar bağlamak, insanlarımızı hedef göstermek, daha önceleri yapmaya çalıştıkları gibi siyasi çıkar elde etmek ve gündem değiştirmek istiyorlar.”
Avrupa Birliği’nin ülkeye aktardığı bütün katkıların AB’nin diğer bütün dış yardım kuralları çerçevesinde gerçekleştiğini ifade eden Candan, bunların kamuoyuna da duyurulduğuna değindi. 
Candan, “Kıbrıs Türk halkının bir çözümle AB'nin saygın bir üyesi olarak çağdaş dünyadaki ve uluslararası sistem ve hukuk içindeki yerini almasına hiçbir gücün engel olamayacağını” ifade etti. 

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2016, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473