banner564

“Partilere görev düşüyor”

Talat, çözüm sürecinin başarısız olmasının kötü sonuçlar doğuracağını belirterek liderlere destek verilmesi gerektiğini söyledi

“Partilere görev düşüyor”
banner598
2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, çözüm sürecinin başarısızlıkla sonuçlanmasının kötü sonuçları olacağını belirterek, daralan süreçte liderlerin eforlarını en üst seviyede devam ettirmesi ve siyasi partilerin de liderlere destek vermesi gerektiğini söyledi. Talat, CTP’nin tarihsel sorumluluğu olduğunu ifade ederek, süreci sahiplenip yönlendirmesi gerektiğini belirtti. CTP Girne İlçesi’nin önceki akşam düzenlediği ‘Girne Söyleşileri’nin ilk konuğu 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat oldu. CTP’den yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs müzakerelerinde gelinen aşamanın tartışıldığı sohbette Talat, tutanaklar ışığında katılımcıları bilgilendirdi. Halka açık gerçekleştirilen toplantıda yurttaşlar sorularına yanıt aradı. Talat, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda önemli bir eşiğe gelindiğini, çoklu konferans tarihinin belirlenmiş olmasının son derece önemli olduğunu, CTP’nin süreci sahiplenerek yönlendirmesi gerektiğini vurguladı. 
Çözüm sürecinin başarısızlık ile sonuçlanmasının “son derece kötü sonuçları” olacağını belirten Talat, 2018 yılında güneyde yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri ve enerji konusunda 2017 yılında planlanan çalışmaların çözüm sürecini olumsuz yönde etkileyebilecek süreçler olduğunu kaydetti. 
Talat, “O yüzden süremiz son derece dardır. Bu gelişmeler yaşanmadan çözüm süreci sonuçlanmak durumundadır. Dolayısı ile liderler eforlarını en üst seviyede devam ettirmeli ve siyasi partiler liderlere destek vermelidirler” dedi.
CTP’nin tarihsel sorumluluğu olduğunu ifade eden Talat, çözüm olması halinde veya sürecin akamete uğraması halinde toplumun CTP’ye ihtiyacı olacağını, partinin süreci sahiplenmesi ve süreci yönlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2016, 09:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474