banner564

Çevre için el ele

İskele Boğaz’da gerçekleşen eylemde sahillerdeki kaçak yapılaşmaya dikkat çekildi

Çevre için el ele
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
İskele’ye bağlı Boğaz’da bayramdan önce toplanan bazı sivil toplum örgütleri sahildeki yapılaşmaları ve mahkemede BRT muhabirinin bir avukat tarafından sözlü saldırıya uğramasını protesto etti. İskele Belediyesinin de destek verdiği eylemde birçok bölge muhtarının yanı sıra bazı siyasi partiler de hazır bulundu.
Eylemde bir açıklama yapan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, İskele’nin bir kenetlendiğini söyledi. Geçtiğimiz günlerde bir bayan basın mensubuna karşı yapılan çirkin saldırının asla kabul edilemeyeceğini aktaran Sadıkoğlu, “Bir kişi ister en iyi avukat olsun, isterse bir siyasi olsun, hiç kimseye bu şekilde saldırmaya hak ve yetkisi yoktur” dedi.

Eyleme katılanlar ne dedi?

Zekiye Güvence: Sahillerdeki kaçak yapılaşmanın her zaman karşısındayız, ayrıca geçtiğimiz Pazartesi günü bir bayan basın mensubunun, bir avukat tarafından sözlü saldırıya uğradığını da öğrendik, bunu kınamak amacı ile eylem gerçekleştiriyoruz.

Nevzat Çakır (Boğaziçi muhtarı): Sahildeki yapılaşmalar doğayı ve tüm güzellikleri bozmaktadır, kesinlikle sahilde yapılaşmaya karşıyız. Bir bayan basın mensubuna yapılan çirkin saldırıyı da kınıyoruz.

Yaşar Okumuş (Turnalar muhtarı): Bu yıkımın çok önceden gerçekleşmesi gerekirdi, eski başkanın yapması lazımdı. Deniz kenarlarında yapılanmaya karşıyız, diğer bölgelerdeki tüm kaçak yapılarında yıkılmasını istiyoruz.

Mustafa Bayramoğlu(Larnakalılar Derneği İskele Kurumsallaşma Platformu Dönem Başkanı):  Sahillerdeki kaçak yapılaşmanın karşısındayız. Bayan basın mensubuna hakarette bulunan ilgili avukatın barolar birliğine şikayet edilmesi gerekmektedir. 

Aydan Aslan: Yasaları savunan kişilerin bu şekilde davranması çok üzücü, ben sadece görevim gereği ilgili avukatın müvekkiline açıklama yapıp yapmayacağını sordum ve bana karşı ağza alınmaycak hakaretlerde bulundu. İki çocuk annesi biri olarak gurumum incindi. Cinsiyetçi ayrım yapması son derece yanlış, daha sonra öğrendiğime göre bana az bile yaptığını, esas hakkımın tokat olduğunu söylemiş.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2016, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474