banner564

Belgeler yargıda

Rumların eski Cumhurbaşkanı Hristofyas’a ‘ev inşaatı’ ve seçim harcamaları için borç para verdiğini iddia eden Rum işadamı Neofitu, 21 milyon Euro’luk tazminat davası açtı

Belgeler yargıda
banner598
 Rum işadamı Miltiadis Neofitu, geçmişte en yakın dostlarından biri olan eski Cumhurbaşkanı Dimitris Hristofyas aleyhinde, 21 milyon Euro’luk tazminat davası açarak gündemin ilk sırasına yerleşti.
   Neofitu’nun davasını görüşmeye başlayan Lefkoşa Rum Kaza Mahkemesi yargıcı öncelikle iddiaları dinledi. İşadamı Neofitu,  verdiği şahadette, açtığı davanın üç boyutu bulunduğunu; bunlardan ilkinin, Hristofyas’ın Kellaki’deki yazlığına ve Makedonittisa’daki evine yapılan tadilat masrafları, ikincisinin Hristofyas’ın 2007 yılındaki seçim propaganda giderleri, üçüncüsünün de Omonia Futbol Kulübü’nün almış olduğu kredi için ödediği para olduğunu anlattı.
   Hristofyas ile 2001 yılında, Rum Meclis binasının tadilat çalışmaları sırasında tanıştıklarını söyleyen Neofitu, daha sonra ileri düzeyde dost olduklarını ve kendisinden para talep ettiğini iddia etti. Rum işadamı borç olarak alınan paraların ödenmediğini söyleyerek, aldatıldığını öne dürdü ve 21 milyon Euro talep etti.
   Hristofyas’ın villasına Aralık 2011’de 607 bin 200 Euro harcandığını beyan ederek mahkemeye fatura kopyasını sunan Rum işadamı, 2013 yılının Ocak ve Temmuz aylarında 3 ayrı ödeme ile 207 bin 285 Euro tahsilat yapabildiğini aktardı. 
   Hristofyas’a ait villanın 3 ayrı bloktan oluştuğu, ikisinde kızlarının ikamet ettiği kaydedildi.
   Bu ilginç davanın görüşülmesine haftaya devam edilecek.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2016, 09:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474