banner564

Dış politika değişecek

Rum Basınına göre, yeni Cumhurbaşkanı Erdoğan, çözüm olmadan alışverişe hazırlanıyor

Dış politika değişecek
banner598
  Türkiye’deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından, Kıbrıs sorununda birtakım değişikliklerin yaşanacağı iddia edildi. Rum basını ‘güvenilir kaynaklara’ atfen yayımladığı haberde, Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, yeni süreçte farklı bir dış politika izleyecek.
   Haftalık Kathimerini gazetesi “Tayyip Erdoğan Çözüm Olmadan Alışveriş Öneriyor” başlıklı haberinde, Ankara’nın artık dikkatini Türkiye’nin yeni dış politikası üzerinde yoğunlaştırdığını, 12’nci Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dış politikaya damgasını vuracağı ve bu kapsamda, aralarında Kıbrıs sorununun da bulunduğu bir dizi önemli konu üzerinde duracağını yazdı.

“Planına uymuyor”
   Gazete “İyi bilgili kaynaklara” dayanarak Erdoğan’ın yakın çevresinin, Kıbrıs sorununun ciddiyetini anladığını, artık Kıbrıs sorununda düzenin değişme zamanının geldiğine inancında olduklarını yazdı. Gazete,yeni dönemde Ankara’nın 4 hedefi olduğu savunarak bunları okurlarına şöyle aktardı:
   “Kaynağımız gazetemize ‘müzakereler çıkmaza sürüklendiğine ve Ankara da Kıbrıs’ta düzenin derhal değişmesini istediğine göre, çözüm alternatif formüllerden geçiyor’ dedi. İktidar partisi AKP çevrelerinden gelen bilgilere göre, Türkiye’nin yeni Cumhurbaşkanlığı Kıbrıs sorununda yeni, ‘yaratıcı’ ve ‘taze fikirlerle’ perde önüne dönmeye hazırlanıyor. Yeni strateji çerçevesinde Ankara’nın öncelikleri arasında; Kıbrıs sorunu doğal gaz ve Kıbrıslı Türklerin izolasyonuna son verilmesi, Maraş’ın açılması ve Türkiye’nin Kıbrıs Rum tarafıyla ticari ilişkilerinin aşamalı olarak normalleşmesi gibi, Kıbrıs sorunundaki bazı önemli meselelerin çözülmesi var. 
   Türk tarafı açısından, bu alanda ilerleme çözüm olmadan da sağlanabilir. Kaynağımız ‘Türkiye’nin Kıbrıs Rum tarafı ile işbirliği yapması için artık çözüm ön şart değil. Out of the box yaklaşımlar ve çözümler zamanı yaklaşıyor’” vurgusunu yaptı.”

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2014, 09:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473