banner564

Sahiller daha güvenli olacak

Güçver Su Sporları Kulübü, ülkemizdeki önemli bir eksiğin giderilmesi adına cankurtaran eğitimi veriyor

Sahiller daha güvenli olacak
banner598
Hüseyin ÇİÇEK
Gazimağusa’ da Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) kampüsü içinde yer alan  Alfam havuzunda Güçver Su Sporları Kulübü tarafından cankurtaran eğitimi veriliyor. Ülkemizdeki plajlar ve havuzlarda gerçekleşebilecek olası boğulma olaylarına müdahale etme amacıyla  Güçver Su Sporları kulübü tarafından düzenlenen kurslarda, Cankurtaran adaylarına deniz veya havuzda boğulma tehlikesi yaşayan kişileri, denizden karaya çıkarma,  suni teneffüs ve kalp masajı gibi hayati müdahaleler konularda eğitim veriliyor. 

İkinci kurs gerçekleşiyor
Diyalog’a  kurs ile ilgili bilgi veren Güçver Su Sporları Kulübü başkanı Mustafa Güçver, ikinci kurslarını gerçekleştirdiklerini belirterek, ilk kursun sonucunda  16 kursiyere  cankurtaranlık lisansı verdiklerini  kaydetti.  Güçver,  bu kursun sonucunda  12 kursiyere daha  Cankurtaran  lisansı vermeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Lisanlar tüm dünyada geçerli
 Lisansların Türkiye Sualtı Federasyonu tarafından verildiğini , İLT( İnternatioal Live Saving) tarafından tanındığını ve uluslar arası geçerliliği olduğunu aktaran Güçver, kursiyerlere sözkonus  sertifikaları vermek için   TSSF ile İLT’ nin öngördüğü tüm müfredatları uyguladıklarını kaydetti.

2 tür can kurtarma eğitimi veriliyor
Bronz ve Gümüş olmak üzere iki tür can kurtarma eğitimi verdiklerini anlatan Güçver, her bir eğitimin 21 saatlik bir süreye dayandığını söyledi. Bronz cankurtaranlık belgesi olan kişinin sadece havuzlarda görev yapabildiğini anlatan Güçver, Gümüş  belgeye sahip olan kişilerin ise deniz, plaj, akarsu ve nehirlerde görev yapabildiğini  belirtti.

20 Ağustos’ta kurs  tamamlanacak
İlk kurslarını 15 Haziran’da  başlattıklarını anlatan Güçver, ikinci  eğitim döneminin ise  20 Ağustos’da tamamlanmasını öngördüklerini söyledi. Güçver, ayrıca kursa katılmak isteyen kişilere öncelikle yüzme testi uygulayıp eğitime test sonucuna göre  başladıklarını da sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2014, 09:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

El sen ktos olacakti

SIRADAKİ HABER

banner471

banner473