banner564

Ekonomide yeni umut

Ukraynalı iş insanlarının KKTC’ye yatırım yapmaları için formüller aranacak

Ekonomide yeni umut
banner598

 Başbakan Ersin Tatar, Eko Avrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Verilen bilgiye göre, kabulde konuşan Tatar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin her anlamda, her türlü etkinlik bağlamında böyle ilişkilerin kurulmasına aday, altyapısı ve yasal düzenlemeleriyle bu ilişkilere açık bir ülke olduğunu kaydederek, çeşitli ülkelerle karşılıklı münasebetin, ekonomi, siyaset ve kültürel ilişkilerin daha iyi noktaya getirilmesini temenni ettiğini vurguladı. 
Başbakan Tatar, bugün KKTC’de, 100’ün üzerinde ülkeden öğrenci bulunduğuna işaret ederek bu ülkelerden ithalat-ihracat da yapıldığını, bu ülkelerden KKTC’ye turist de geldiğini söyledi,  “Bazı siyasi sorunlar olabilir ama artık KKTC kendini dünyaya kabul ettirmiş bir ülkedir” dedi.
Hikmet Eren ise yaptığı konuşmada,  başta Türkiye Cumhuriyeti olmak üzere tüm Türk Cumhuriyetlerinin, özelde de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin mevcut potansiyelinin uluslararası arenaya aktarılması, tanıtılması amacıyla bir inisiyatif üstlendiklerini söyledi.
Eren, bu çerçevede Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği olarak KKTC’de yatırım yapan iş adamları ile Ukrayna’dan gelen iş adamlarını bir araya getireceklerini kaydetti. 
Eren, Ukrayna’da yaklaşık 45 milyon nüfusun olduğunu, bu potansiyelin KKTC’ye nasıl aktarılabileceğini ve oradaki yatırımcıların buraya nasıl getirilebileceğinin formüllerini gerçekleştirilecek toplantıda arayacaklarını söyledi.

Üstel: Turizme de büyük katkı sağlar
Öte yandan Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel de yeni yatırım ve iş imkânlarının sunulacağı ve Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) ile Four Vision Development tarafından Lefkoşa’da 3-6 Ekim tarihlerinde düzenlenecek “KKTC-Ukrayna Gayrimenkul Danışmanları Buluşması” için KKTC’de bulunan heyeti kabul etti.
Heyeti kabulünde konuşan Bakan Üstel, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine katkı koyacak böylesi bir organizasyonun gerçekleştirilecek olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Üstel, KKTC ve Ukrayna gayrimenkul danışmanlarını buluşturarak ülkeler arası ticari iş birlikleri imkânlarının oluşumuna olanak sağlayacak bu organizasyonun ayrıca, KKTC ekonomisinin lokomotif sektörü olan turizm sektörüne de büyük katkı sağlayacağına inanç belirtti.
Konuşmaların ardından, konuk heyetin sorularını yanıtlayan Bakan Üstel, KKTC turizmi hakkında bilgi verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473