banner564

Önemli bir  sorun aşılıyor

Türkiye’den gelen su, bundan böyle İskele Belediyesi’ne bağlı Altınova ve Ağıllar köylerine de doğrudan ulaşacak

Önemli bir  sorun aşılıyor
banner598

 KKTC su temin projesi kapsamında Türkiye’den gelen su, bundan böyle İskele Belediyesi’ne bağlı Altınova ve Ağıllar köylerine de doğrudan ulaşacak. 

Mevcut su hattı olmamasından ötürü her iki köye de tankerlerle su taşıyan İskele Belediyesi, yaşanan sorunu ortadan kaldırmak için çalışma başlattı
Yapılan açıklamaya göre, İskele Belediyesi’nin kendi öz kaynaklarıyla çalışmalar başladı ve Topçuköy-Altınova arasında boruların geçişini sağlamak için 9 km’lik kazı işlemi yapıldı. 
Boruların bir hafta içinde döşenmesi bekleniyor. 
İskele Belediyesi Su İşleri Birimi Teknik Sorumlusu Veli Çağakanlı ve ekibi tarafından ve tamamı İskele Belediyesi’nin öz kaynaklarıyla yürütülen Topçuköy-Altınova arasındaki çalışmaların bir ayda tamamlanarak Altınova Köyü’ne doğrudan su akışının sağlanması hedefleniyor. 
Çalışmaların ikinci etabında ise Altınova-Ağıllar Köyü arasına boru döşenerek Ağıllar Köyü’ne de suyun doğrudan ulaşması sağlanacak.
İskele Belediyesi Bütçesinin yeni onaylanmasından dolayı yarım kalan projelerin devam ettiğini, yeni projelerin ise başladığını söyleyen İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, Altınova-Ağıllar Köyü’ne döşenmeye başlayacak su hattı projesinin de kısa sürede hayat bulacağını ifade etti. 
Su işleri Birimi Teknik Ekibi tarafından çalışmaların başladığını açıklayan Sadıkoğlu, Türkiye’den gelen suyun İskele ve köylerine ulaştığını ancak uzunca bir süre Altınova ve Ağıllar Köyü’ne bu suyu tankerlerle taşıdıklarını belirtti.

Kanalizasyon çalışmaları devam ediyor
Öte yandan İskele Belediyesi, olası su baskınlarına karşı kanalizasyon ve dere ıslah çalışmalarını sürdürüyor.
Verilen bilgiye göre, Onay Fadıl Demirciler Caddesi'nde başlatılan kanalizasyon dere ıslah çalışmalarına Anavatan Parkı’nın yan tarafında olan derede devam ediliyor. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473