banner564

Fatura kabarık

Tabipler Birliği Başkanı Arifoğlu, sevke harcanan tutarın 70 milyon TL’ye çıktığını belirterek, hekimlerin azalmasıyla bu rakamın artacağı uyarısında bulundu

Fatura kabarık
banner598

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Başkanı Dr. Kenan Arifoğlu, istifalar nedeniyle devlet hastanelerindeki hekim sayısının azalması nedeniyle sevklerin artacağını belirterek şu anda bile sevklere 60-70 milyon Türk Lirası harcandığını söyledi. Tabipler Birliği, 14 Mart Tıp Haftası’nı dün birlik lokalinde düzenlenen basın toplantısıyla başlattı. 

Toplantıda konuşan Birlik Başkanı Arifoğlu, ülkenin sağlık açışından sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ifade etti. Sağlık sisteminde önemli değişiklikler yapılması gerektiğini söyleyen Arifoğlu, “Belli bir süreye sıkıştırılmış bu değişikliklerin sağlıklı ve düzgün bir şekilde yapılması çok önemlidir” diye konuştu. 

“Sevke harcanan tutar 70 milyonlara çıktı”
Hekimlerin sayısının azalması ile beraber sevklerin artacağını dile getiren Arifoğlu, şu anda bile sevke 60-70 milyon Türk Lirası harcandığını belirtti. Arifoğlu şöyle devam etti: “Eski dönemlerde yurtdışına yapılan sevklerde zaman zaman düzgün ödemeler yapılamadığı için bazı hastanelerin sevklere kapandığını biliyoruz. Dolayısıyla bu tarz bir yaklaşım kamu sağlık hizmetlerinin geriye gitmesi ile beraber sürdürülebilir değildir, eninde sonunda bu borçlarla ilgili sorunlarda çıkacaktır. Unutulmamalıdır ki kamu sağlık hizmetleri anayasaya göre ücretsiz olmalıdır. Ülkemizdeki SGK’lı hastalar sevkini yaptığımız hastanelere direkt gidebilirlerken vatandaşlarımızın böyle bir hakkının olmaması doktor seçme açısından ciddi bir anomalidir. Bir SGK’lı hastaya bir EEG maliyeti 100 TL civarında iken vatandaşımızın böyle bir işlem için 700-800 TL vermesi başka bir paradokstur. Ülkemizdeki sağlıktaki anomaliler her geçen gün artmaktadır.”
Kamu sağlık hizmetlerinin zayıflamasının sağlık sistemi üzerine ciddi bir yük oluşturmaya başladığını dile getiren Arifoğlu, özel hastanelerle rekabet edebilecek kamu hastaneleri yapılmasına ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2017, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473