banner564

Ağır bir sorumluluk

Özgürgün, sağlık çalışanlarının koşullarını iyileştirme yönündeki çalışmaları sürdürdüklerini açıkladı

Ağır bir sorumluluk
banner598
Başbakan Hüseyin Özgürgün, sağlık alanında hiçbir yatırımdan kaçınmadan çalışmalarını sürdürdüklerini, sağlık çalışanlarının koşullarının iyileştirilmesi yönündeki girişimlerin meyvesinin de yakın zamanda alınacağını belirtti.
14 Mart Tıp Bayramı mesajında sağlık çalışanlarını kutlayan Özgürgün, “En temel insan hakkı olan yaşama hakkının korunmasında ve bu hakkı kullanmamızda gösterdiğiniz titiz ve insanüstü gayretleriniz takdire şayandır. Daha sağlıklı ve daha mutlu hayat sürmemiz için görev yapan başta doktorlarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın bayramını kutlar, ortaya koymuş oldukları değerli katkılar için teşekkür ederim” dedi.
Özgürgün, mesajında şunları kaydetti: “Büyük özveri ve fedakarlıkla görev yaparken tüm sağlık çalışanlarımızın, insanı yaşatmak, tedavi etmek, iyileştirmek esaslı ve insana hizmet odaklı çalışmaları oldukça meşakkatlidir. İnsan yaşamı için hayati özelliği nedeniyle de sağlık çalışanları ağır görev ve sorumluluk taşımaktadırlar.
Temel insan hakkı olan sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde zor ancak bir o kadar da onurlu ve kutsal bir görev üstlenenlerin, karşılaştıkları sorunları asgariye indirmek, tüm sağlık çalışanlarının çalışma koşullarını iyileştirmek yönünde büyük gayret sarf etmekteyiz. Sağlık alanındaki hizmetlerin geliştirilmesi, iyileştirilmesi yanında, sağlık çalışanlarının hak ve menfaatlerini günün koşullarına göre uyarlamak gerektiğinin bilinci içinde, ülkemizin sahip olduğu imkan ve koşullar çerçevesinde, sağlık alanında hiçbir yatırımdan kaçınmadan, sağlık hizmetlerinin yürütülmesinde, bu alanda çalışanların gerek çalışma, gerekse iş yaşamı koşullarının iyileştirilmesi yönünde çalışmalarımızın meyvesinin yakın zamanda alacağımız inancı içindeyim.”

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2017, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473