banner564

Ankara’dan sert tepki

Hollanda ile görüşmeler askıya alındı, diplomatik uçuşlar yasaklandı

Ankara’dan sert tepki
banner598
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Hollanda’nın tutumuna ilişkin Bakanlar Kurulunda alınan kararları açıkladı. 
Kurtulmuş, “Şuanda izinli olarak yurt dışında bulunan Hollanda Büyükelçisinin, bizim söylediğimiz hususlar yerine getirilinceye kadar, Türkiye’ye dönüşüne izin verilmemesi kararlaştırılmıştır. Bundan sonraki süreçte, Hollanda bu yaptıklarını telafi edene kadar üst düzey resmi görüşmelerin askıya alınması kararlaştırılmıştır. Hollandalı resmi zevatı Türkiye’ye getirecek olan uçuşlara verilmiş olan izinler bugün itibariyle iptal edilmiştir” dedi.
Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında dün saat 19.45'te başlayan Bakanlar Kurulu 3.5 saat sürdü. Toplantının ardından Bakanlar Kurulunun gündemine ilişkin açıklamada bulunan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Hollanda’nın tutumunu sert bir dille eleştirdi.

Hollanda ile görüşmeler askıya alındı
Bakanlar Kurulunun ardından Hollanda'nın tutumuna karşı alınan tedbirler ve kararları açıklayan Kurtulmuş, “Şuanda izinli olarak yurt dışında bulunan Hollanda Büyükelçisinin, bizim söylediğimiz hususlar yerine getirilinceye kadar, Türkiye'ye dönüşüne izin verilmemesi kararlaştırılmıştır. Bundan sonraki süreçte Hollanda bu yaptıklarını telafi edene kadar üst düzey ilişkilerin, planlanmış olan bakan ve üstündeki toplantıların, üst düzey resmi görüşmelerin askıya alınması kararlaştırılmıştır. 27 Aralık 2016 tarihinde, diplomatik uçuşlara toptan verilmiş olan, yani Hollandalı resmi zevatı Türkiye'ye getirecek olan uçuşlara verilmiş izinler bugün itibariyle iptal edilmiştir. Bu, Hollandalı vatandaşları ilgilendiren bir husus değildir. Resmi ziyaretler için Türkiye'ye gelecek ya da Türkiye hava sahasını kullanacak olan diplomatlar ile ilgili bir kısıtlamadır. Hollanda bu yaptıklarından vazgeçip, yaptıklarını tamir edene kadar diplomatik uçuşlara izin verilmeyecektir. Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Hollanda parlamentosu arasındaki dostluk grubunun, Türkiye kısmının iptal edilmesi konusunda TBMM'ye tavsiye edilmesi yolunda karar alınmıştır. Bu siyasi kararlar, bu tavırlarımız dikkate alınmaz, bu krizi ortaya çıkaran Hollanda, çıkardığı krizin sonuçlarının ortadan kaldırılması için gerekli adımları atmazsa, Türkiye diğer alanlarda da düşündüğü, üzerinde konuştuğu konuları konuşacak, gerekirse ilave bir takım tedbirlerle Hollanda'nın bu yaptığı yanlışlıktan dönmesini sağlamaya çalışacaktır” açıklamasında bulundu.

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2017, 10:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473