banner564

Güvenli tatil imkanı

İranlı tur operatörleri ve turizm paydaşları yoğun katılım gösterdiği toplantıda KKTC’deki turizm anlatıldı

Güvenli tatil imkanı
banner598
Turizm ve Çevre Bakanlığı ile Türk Hava Yolları (THY) işbirliğinde İran’a gerçekleştirilen KKTC turizmini tanıtma ziyaretinde Road Show’un ilk ayağı Tahran’da gerçekleştirildi. 
KKTC turizmini tanıtmak amacıyla İran’ın başkenti Tahran’da gerçekleştirilen tanıtım etkinliğine İranlı tur operatörleri ve turizm paydaşları yoğun katılım gösterdi. Yaklaşık 170 kişilik gruba KKTC turizmi anlatıldı
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu etkinlikte yaptığı konuşmada İranlı vatandaşlara Orta Doğu’da bulunan tehlikeli atmosferden sıyrılarak KKTC’de güvenli bir şekilde tatil yapabilme olanağı sunduklarını ifade etti. Ataoğlu tanıtım etkinliklerinin Bakü, Moskova, İngiltere ve değişik noktalarda devam edeceğini de kaydetti
 Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KTOB) ve Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KITSAB) katkılarıyla düzenlenen geceye İranlı vatandaşlar ve tur operatörleri önemli bir katılım gösterdi.
Road Show etkinliği Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Orhan Tolun’un Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin güzelliklerini ve turizm çeşitliliğini anlattığı sunum ile başladı.
Yaklaşık bir saat süren sunumun ardından ise Türk Hava Yolları’nın sinevizyon tarzındaki tanıtım filmi izlendi.
Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, etkinlikte Türk Hava Yolları İran Genel Müdürü Zekeriya Kuruçam’a plaket takdim etti.
Gecede katılımcılar arasında yapılan çekilişte 3 çifte KKTC’nin 5 yıldızlı otellerinde konaklama imkanı sağlandı.
Tanıtım etkinliği resepsiyon ile son buldu.

Esenyel: Hedef İranlıların KKTC’de tatil yapması
Gerçekleştirilen sunumların ardından Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel, İranlı vatandaşlar ve tur operatörlerine seslendi. Esenyel yaptığı kısa konuşmada İranlıları KKTC’de görmekten duyacağı mutluluğu ifade ederek, gerçekleştirilen bu tanıtım etkinliği ile hedeflerinin İran’dan daha fazla turistin KKTC’de tatil yapmasını sağlamak olduğunu belirtti.
Esenyel, İranlıları kardeşleri olarak gördüklerini ifade ederek bundan sonraki süreçte Türkiye’nin yanı sıra KKTC’yi de bir turizm alternatifi olarak sunmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2016, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474