banner564

Her puan değerli

Süper Lig’de ilk iki hafta geride kalırken sadece Lefke ve G.Birliği puan kaybetmedi.

Her puan değerli
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
T.Ocağı ve Dumlupınar geride kalan 2 haftada puanla tanışamadılar.
Lefke, G.Birliği, M.Menekşe, Cihangir ve Değirmenlik takımları mağlup olmayan takımlar.
En fazla gol atan Lefke(7)ve G.Birliği(7) olurken Cihangir gol yemezken, G.Gücü gol atamayan tek takım. 
Hafta sonu izlenmeye değer birçok maç var. Özellikle gece maçlarının oynanmaya başlanması ile seyirci potansiyelinin de arttığı göze çapmakta. Cuma gecesi oynanacak olan GAÜ Çetinkaya-Lefke maçı izlenmeye değer olacak.
Cuma gecesi GAÜ Çetinkaya-Lefke, Cumartesi günü Yaloca-Dumlupınar, M.Menekşe-K.Kaymaklı, Değirmenlik-D.Türk Birliği maları oynanacak. Pazar günü G.Gücü-G.Birliği, Baf Ülkü Yurdu-Binatlı, Cihangir-M.Türk Gücü oynarken pazartesi akşamı oynanacak T.Ocağı-Yenicami maçı ile hafta tamamlanacak.
Bu hafta oynanacak gece maçları 18.30, gündüz maçları ise 15.30 da başlayacak. 

GAÜ Çetinkaya-Lefke (Geceye renk katabilirler)
Lider Lefke arka arkaya ikinci kez deplasman maçına çıkacak. Kendisi gibi zirve mücadelesi veren rakibi karşısında zor bir maça çıkacak. Kendi evine lider dönmeye çalışacak.
GAÜ Çetinkaya son hafta K.Kaymaklı karşısında kaybettiği 3 puanı yine zor bir maçta almak isteyecek. Ancak karşısında iyi oynayan ve kayıpsız giden bir rakibi var. İki takımdan daha sakin olanın kazanacağı bir maç.
Lefkoşa Atatürk Stadı’nda oynanacak gece maçında Fehim Dayı düdük çalacak.

Yalova-Dumlupınar (Ligin yenilerinin maçı)
Yalova lige galibiyetle başladı. G.Birliği deplasmanında öne geçmesine rağmen sahadan puansız ayrıldı. Kendi sahasındaki maçı kazanıp ilerleyen haftalara daha rahat bakmak isteyecek.
Dumlupınar ligin puansız takımlarından biri. Mutlak kazanmak ve taraftarları ile barışmak isteyecek. Kendi sahasında zor bir rakip olan Yalova karşısında işleri çok zor. Kaybetmeleri halinde başka başka sorunlarla da karşılaşabilirler.
Bostancı Fikri Karayel Stadı’ndaki maçı Serhan Şimşek yönetecek.

M.Menekşe-K.Kaymaklı (İkisi de kazanabilir)
M.Menekşe, sorunlarına rağmen ligde geride kalan 2 haftada istediğini alan bir takım. Ligin şampiyon adaylarından biri olan K.Kaymaklı karşısında kayıp yaşamak istemiyor. Galip gelemese bile rakibinden alabileceği tek puan onlar adına iyi puan olacak
K.Kaymaklı son hafta aldığı galibiyet ve nispeten iyi oyununu bu maçta da tekrarlayıp mutlaka kazanmak isteyecek. Yaşayacağı puan kaybı veya puanlar daha sonra arayacağı puanlar olabilir.
Mağusa Dr.Fazıl Küçük Stadı’nda oynanacak maçın orta hakemi Ali Özer. 

Değirmenlik-Doğan Türk Birliği (Zemin sonucu belirleyebilir)
Değirmenlik yine bir Girne takımını ağırlayacak. Son maçta maçın son dakikasında da olsa kazanmasını bildi. Kendileri için iyi diyebileceğimiz puanları topladılar. Bu maçtan da mutlaka puan veya puanlar almak isteyecek.
D.Türk Birliği ilk 2 maçı kendi evinde oynamasına rağmen bunlardan sadece birini kazanabildi. Son oynanan Lefke maçında 3 kez öne geçmesine rağmen sahadan puansız ayrıldı. Bu maçtan mutlaka puan veya puanlar almak isteyecek. 
Değirmenlik Sadık Cemil Stadı’nda oynanacak maçı Serkan Durmaz yönetecek.

G.Gücü-G.Birliği (Hiç bir maç oynanmadan kazanılmaz)
G.Gücü ligde gol atamayan tek takım durumunda. Takım olarak da belli bir güce sahip. Hızlı rakipler karşısında zor anlar yaşayan ve pozisyonlar veren bir ekip. Kendi sahasında oynamanın avantajını kullanıp mutlaka puan kazanmalı.
G.Birliği ligin kayıpsız 2 takımından biri. Son oynadığı Yalova maçında 2 farklı öne geçmesine rağmen geriye düştü. Ancak tekrar öne geçip maçı kazanmasını bildi. Bu maçta da rakibinin durumuna bakarak oynamaya çalışırsa hayal kırıklığı yaşayabilir.
Lefkoşa Şht. Hüseyin Ruso Stadı’nda oynanacak maçta Hakan Muhtaroğlu düdük çalacak.

Baf Ülkü Yurdu-Binatlı (Favorisi olmayan maç)
B.Ülkü Yurdu sezona kötü başlamasına rağmen Dumlupınar deplasmanında 3 puanla dönerek ilk haftayı unutturdu. Kazandığı moralle çıkacağı derbi maçını da kazanıp nefes almak isteyecek. Ancak her türlü skorla da karşılaşabilir.
Binatlı gecen yılki performansından uzakta. En azından sezon başlangıcı için bunu söyleyebiliriz. Yaşadığı kayıplardan sonra mutlaka kazanmak isteyeceği bir maç. Kaybedip daha kötü durumlara düşmek istemeyecek. Tek avantajı daha tecrübeli bir takım olmaları.
Güzelyurt Zafer Stadı’nda oynanacak maçın orta hakemi Kerem Eran.

Cihangir-M.Türk Gücü (Favorisi yok)
Cihangir galibiyetle başladığı sezonda zorlu Binatlı deplasmanından puanla dönmesini bildi. Ligin gol yemeyen tek takımı durumunda. Kendi evinde ağırlayacağı son şampiyon karşısında kayıp yaşamak istemeyecek. Kazanabileceği gibi kaybedebileceği bir maç.
Son şampiyon ligin geride kalan 2 maçında hiç de iyi bir performans sergileyemedi. Özellikle kendi evinde zor geçit veren özelliğini daha ilk maçta koruyamadı ve rakibine puan kaptırdı. Zor gol yiyen bir takımla oynayacaklar. Her türlü sonuca açık bir maç oynayacaklar.
Magosa Canbulat Stadı’nda oynanacak maçı Utku Hamamcıoğlu yönetecek. 

T.Ocağı-Yenicami (Ev sahibinin zor maçı)
T.Ocağı henüz puanla tanışamadı. Gol atmakta fazlasıyla zorlanan bir takım. Bunun sıkıntısını da maç sonlarında çok daha iyi fark ediyorlar. Kendi evinde oynayacağı maçtan puan veya puanlar çıkarmak zorunda. Yoksa daha farklı sorunlarla karşılaşabilirler.
Yenicami, elindeki iyi kadroya rağmen lige mağlubiyetle başladı. Maçların oynanmadan kazanılmayacağını daha iyi anladılar. G.Gücü karşısında maçın ikinci yarısındaki gibi oynarlarsa galibiyete daha yakın takım olabilirler. Kayıp yaşamamaları gereken bir maç. 
Girne 20 Temmuz Mete Adanır Stadı’nda gece oynanacak maçta Mehmet Malek düdük çalacak.

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2016, 10:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473