banner564

Hükümete sunulacak

İnşaat Müteahhitleri Birliği Yönetim Kurulu, imar planları konusunda yaptığı değerlendirme toplantısında 6 maddelik karar aldı

Hükümete sunulacak
banner598
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, Yönetim Kurulu’nun imar planları ile emirnameler konusunda değerlendirme yaparak, Bakanlar Kurulu’na sunulmak üzere bazı kararlar aldığını açıkladı.
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği dün birlik merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Kararların Bakanlar Kurulu kararına dönüştürülmesini talep edeceklerini, kabul edilmesi halinde her türlü destek ve işbirliğine hazır olduklarını belirten Gürcafer, talepleri karşılanmazsa karşı duruş sergileyeceklerini ifade etti.
İmar planlarının önemine işaret eden Gürcafer, eksikliğinin ülke genelinde çeşitli sorunlar yarattığını; belirsizlik ortamı, haksızlık ve mağduriyetlere neden olduğunu belirtti.
Bu durumu kabul etmenin “mümkün olmadığını” söyleyen Gürcafer, “Buna dur demenin zamanı geldi. Popülizme tahammülümüz kalmadı” diye konuştu.
Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Yönetim Kurulu’nun toplantılar yaparak, emirname ile imar planları konusunda değerlendirmede bulunduğunu belirten Gürcafer, 6 karar aldıklarını kaydetti.
Alınan kararları anlatan Gürcafer, Girne’de sadece merkezi değil şehrin tümünü kapsayacak bütünlüklü bir imar planı yapılmasını talep ettiklerini söyledi.

“Dayanacak gücümüz kalmadı”
Su krizinden dolayı KKTC ile TC hükümetleri arasında imzalanması gereken mali protokolün henüz imzalanmadığına işaret eden Gürcafer, “Bu durum taahhüt müteahhitlerimizi sıkıntıya sokmuştur. Protokol imzalanmadığından dolayı müteahhitler para tahsil edemiyor” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2016, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473