banner564

Juncker direk ilgilenecek

Avrupa Komisyonu, ‘Kıbrıs Türk Toplumu Görev Gücü’nde yeni görevlendirme yaptı

Juncker direk ilgilenecek
banner598

Avrupa Komisyonu, ‘Kıbrıs Türk Toplumu Görev Gücü’nü, Başkan Jean-Claude Juncker ve Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis’in direk yönetimine verdi.

Avrupa Komisyonu dün aldığı bir kararla, Kıbrıs Türk Toplumuna yönelik AB Mali Yardım Programının uygulanmasından ve Kıbrıslı Türklerin Kıbrıs’ın yeniden birleşmesine hazırlanmasına yardımcı olmaktan sorumlu Kıbrıs Türk Toplumu Görev Gücü’nü, Komisyon’un Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi sürecinin kolaylaştırılması çalışmalarının koordinasyonunu sağlayacak Yapısal Reform Destek Hizmetleri Genel Sekretaryası’na devretti.
Bu karar, Komisyon’un sürece her düzeyde aktif destek vermeye devam etmeye hazır olduğunu göstermekte.

Toros: Karar bizi memnun etti
Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros sosyal medya üzerinden yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi, “Sayın Juncker Komisyon Başkanlığını devraldığında, Kıbrıs Türk masasının bölgesel politikalar komiserliğine aktarılmasını değerlendirmiş ve olası sakıncalarını dile getirmiştik. Kıbrıs Türk Ticaret Odası olarak gerek yazılı, gerekse tüm muhataplarımız nezdinde yaptığımız sayısız karşılıklı görüşmeler sonucunda, bizlerin ileri sürdüğü gerekçelerle bu kararın alınması, bizleri fevkalade cesaretlendirmiştir.”

Harmancı: Gelişme oldukça önemli
Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı da, alınan kararı önemli bir gelişme olarak değerlendirdi. Sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan Harmancı, “Geçtiğimiz günlerde Brüksel’de yaptığımız görüşmelerin ana gündem maddelerinden biri Komisyonun Kıbrıslı Türklerle doğrudan ilişki kurabilecekleri üst düzey bir mekanizmanın biran evvel devreye girmesi idi. Bu konuda yaşanan gelişme oldukça önemli” ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2016, 09:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473