banner564

“Görevimin başındayım”

Bakan Erkut Şahali, istifa edeceği yönünde çıkan haberler üzerine açıklama yaptı

 “Görevimin başındayım”
banner598
Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, istifa edeceği yönünde çıkan haberler üzerine görevinin başında olduğunu belirtti. 
Su konusunda oluşan ve kimilerince “teslimiyet belgesi” olarak değerlendirilen metne ‘makam sevdasıyla onay verdiği yönündeki’ iddialar nedeniyle istifayı kafasından geçirdiğini kaydeden Şahali, “zor dönemde sorumluluktan kaçmak” olarak değerlendirdiği için böyle bir adım atmadığını ifade etti. 
Şahali, makam sevdasıyla, makamların sorumluluğunu yerine getirmenin mümkün olmadığını vurgulayarak, “Beni doğru bilenlere güvenerek görevimin başındayım” ifadelerini kullandı. 
Bakan Şahali, katıldığı bir televizyon programında istifa haberleri ve su konusundaki soruları yanıtladı. 

“Görevden alınmayı tercih ederim...”
Bakanlığından verilen bilgiye göre, “Başbakanın istifa etmesi gerektiği” yönünde bir söyleminin olup olmadığının da sorulması üzerine Şahali, ifade etmek istediğinin tam olarak bu olmadığını belirterek, kendi istifasının yaşanan sorunların çözümü için yararı olacağı düşünülüyorsa görevden alınmayı tercih ettiğini belirtti.
Şahali, hükümetin görevini yerine getirmesi açısından bir zaafiyet varsa doğru olanın koalisyonun başında olan Başbakan tarafından böyle bir adım atılmasının uygun olacağı şeklinde bir değerlendirmesi olduğunu belirtti. 

“Ankara’daki gerçek bir müzakereydi” 
Su konusunda Türkiye’de gerçekleştirilen müzakere süreci ile ilgili açıklamalarda da bulunan Bakan Şahali, “Ankara’da yürütülen müzakere gerçek bir müzakereydi. Diplomasi sınırının aşıldığı anlar söz konusu oldu. Bizim kendimizce belirlediğimiz kırmızı çizgilerimiz vardı. Bu özellikle suyun işletilmesine ilişkin konulardaydı. Suyun, KKTC otoritelerince yönetilmesi konusunda tam bir mutabakat vardı. Bu nedenle su yönetiminin özel sektöre devredileceği yönündeki değerlendirmeler mesnetten yoksundur” ifadelerini kullandı. 
Bu noktadan itibaren Türkiye ile yeniden müzakere edilebilmesi için Bakan düzeyinden bir öteye gidilmesi gerektiğini söyleyen Erkut Şahali, Başbakan veya Cumhurbaşkanı’nın farklı bir zeminde konuyu muhatap makamlarıyla ele almasının faydalı olabileceğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2016, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473