banner564

“Köklü çözümden uzak”

“Köklü çözümden uzak”
banner598

Zaroğlu, Yenierenköy Belediyesi’nin kapatılıp Dipkarpaz ile birleştirilmesini değerlendirdiYeniden Doğuş Partisi Genel Sekreteri Milletvekili Bertan Zaroğlu, Yenierenköy Belediyesi’nin kapatılıp Dipkarpaz Belediyesi ile birleştirilmesinin “palyatif ve köklü çözümden uzak” olduğunu kaydetti.
Zaroğlu konuyla ilgili yazılı açıklamasında, “Belediyelerin içinde bulunduğu durum, ancak köklü bir reform ile çözülebilir. Hükümet ise yıllardan beri bekleyen Yerel Yönetim Reformunu gündemine alıp, bu reform kapsamında Belediyelerin sayısını azaltmak yerine bir palyatif tedbirler ile sorunu ötelemektedir” dedi.
Türkiye ile imzalanan ekonomik protokolle, 2016 yılının Aralık ayına kadar Belediyeler Yasasının çıkarılacağı, belediye sayısının azaltılacağı ve bu reform yapıldıktan sonra 2018 Yerel Seçimlerinin gerçekleştirileceğinin taahhüt altına alındığını belirten Zaroğlu şöyle devam etti:
“Başta Erenköy Belediyesi olmak üzere 19 belediye bugün maaş ödeyemez duruma gelmişse ve belediyeler hizmet üretmekten uzak bir hale düşmüşse bunun en büyük sebebi Türkiye’ye verilen taahhüdü yerine getirmeyen hükümet ve o hükümetlerde yer alan siyasi partilerdir. 
Hükümet acilen bu reformu gündeme almak yerine eski sistemle seçimleri yaparak, Belediye Reformu’nu ötelemeyi tercih etmiştir.
Hükümet bulacağı çözümde işçiyi ve hizmet bekleyen halkı düşünmeli ve insanları mağdur etmemelidir.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474