banner564

Mali poliste devrede

Girne’de bir siteye operasyon düzenleyen narkotik polisi, uyuşturucunun yanı sıra çok sayıda şirkete ait mühür, evrak ve 544 bin TL para ele geçirdi

Mali poliste devrede
banner598

 Suna ERDEN

Aldığı ihbarı değerlendiren ekipler, önceki gece Girne’de bir siteye operasyon düzenledi.
Operasyonda evde uyuşturucu maddenin yanı sıra, çok sayıda şirkete ait mühür ve evraklar da ele geçirdi. 
   Polis, şuan yurt dışında olan ve A.Ü.’ye ait yatak odası ve aracında 544 bin TL nakit para bulurken, operasyon sırasında evde bulunan 35 yaşındaki Bedriye Aksu, 18 yaşındaki Batuhan Ünal ve eve misafir olarak gelen 30 yaşındaki Ali Osman Karaca tutuklandı. Zanlılar, dün tutukluluk talebi ile Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Şirket mührü ve evraklar da bulundu
Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mustafa Zor, zanlıların kanunsuz uyuşturucu madde hintkeneviri alma”, “verme” ve “tasarruf” suçlarından tutuklandıklarını anlattı. Polis memuru Mustafa Zor, önceki gece 21.30-23.50 saatleri arasında Girne’de bir siteye operasyon düzenlediklerini ilk aramada evde 9 gram Hintkeneviri ele geçirdiklerini söyledi.  Zor, evde devam eden aramada birçok şirket mührü ve evrak ele geçirdiklerini belirtti. Ele geçirilen mühürler ve evrakların kimlere ait olduğunun araştırıldığı kaydeden Zor, evde mahkeme emri ile devam eden aramada toplam 544 bin TL nakit para ele geçirdiklerini ifade etti. 

Yarım milyon bulundu
Soruşturmanın yeni başladığını kaydeden Zor, alınması gereken ifadeler olduğunu belirterek zanlıların birer gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti.
Üç zanlının bugün ek tutukluluk talebi ile yeniden Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarılmaları bekleniyor. Uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen yarım milyon TL ile ilgili Mali Şube Polisi’nin devreye girdiği öğrenildi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473