banner564

Sermaye çıkışı riski var

Moody's seçim sonrası Türkiye ile ilgili açıklama yaptı

Sermaye çıkışı riski var
banner598

 Moody's, Merkez Bankası'nın (TCMB) döviz rezervlerindeki düşüşün Türkiye'nin kredi notu açısından olumsuz olduğunu belirtirken Türk Lirası'nı desteklemek için yapılan 'müdahalenin' Merkez Bankası'nın bağımsızlığı ve şeffaflığı üzerinde yeni soru işaretleri doğurduğunu vurguladı.

Yerel seçimlerin sona ermesinin ardından kredi derecelendirme kuruluşu Moody's not derecelendirme niteliği olmayan bir rapor yayımladı.
Raporda, "Türkiye'nin döviz rezervlerindeki erozyon kredi notu açısından negatif ve Merkez Bankası'nın Türk Lirası'nı desteklemek için rezervleri kullanması Merkez Bankası'nın şeffaflığı ve bağımsızlığı üzerindeki soru işaretlerini yeniliyor" dendi.
Moody's notundaki bir başka ifadede ise "Lirayı desteklemek için yapılan müdahale Merkez Bankası'nın uzun zamandır uyguladığı serbest kur rejimine aykırı, şeffaflık ve bağımsızlık konusunda yeni soru işaretleri doğuruyor" dendi.
"Türkiye'deki finansal piyasalarda yaşanan düşüş ve resesyona yönelik belirsiz politika reaksiyonu sermaye çıkışını riskini artırıyor" diyen Moody's seçim sonuçlarının Türkiye'deki makroekonomi politikaları büyük oranda belirleyeceğini iddia etti. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474