banner564

Sıkı kontrol yapılacak

Türkiye Ekonomi Bakanlığı, bazı hijyenik ürünlerin ithalat aşamasında da denetleneceğini bildirdi

 Sıkı kontrol yapılacak
banner598
Türkiye Ekonomi Bakanlığı, bazı hijyenik ürünler, eldivenler, okul ve büro malzemeleri, mouse padler, imitasyon takı eşyaları, kol düğmeleri, kol saati, saat kordonu, cep telefonu kılıfı gibi iç piyasada halihazırda denetlenen kimi ürünlerin ithalat aşamasında da denetleneceğini bildirdi
İç piyasada halihazırda denetlenen "bazı hijyenik ürünler, eldivenler, okul ve büro malzemeleri, mouse padler, imitasyon takı eşyaları, kol düğmeleri, kol saati, saat kordonu, cep telefonu kılıfı" gibi ürünler ithalat aşamasında da denetlenecek. 
Söz konusu tebliğlerin, ticari ve ekonomik gelişmeler, yıl içindeki uygulamalar, ilgili mevzuat değişiklikleri ve uluslararası anlaşmalardan doğan yükümlülükler çerçevesinde, ilgili kurum ve kuruluşların görüşleri dahilinde sektörün ihtiyaçları dikkate alınarak hazırlandığı ifade edilen açıklamada, ayrıca Gümrük Tarife İstatistik Pozisyonları'nda (G.T.İ.P) veya madde isimlerinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca yapılan değişikliklerin de tebliğ eki listelere yansıtıldığı kaydedildi.
Anılan tebliğler kapsamında 2016 yılına yönelik olarak yapılan bazı düzenlemeler hakkında da bilgi verildi. 

Hangi ürünler denetlenecek?
Buna göre, iç piyasada halihazırda denetlenen "bazı hijyenik ürünler (çocuk bezleri, tampon, hijyenik ped vb.), eldivenler, okul ve büro malzemeleri, mouse padler, imitasyon takı eşyaları, kol düğmeleri, kol saati, saat kordonu, cep telefonu kılıfı" cinsi ürünlerin ithalatta da denetlenmesi uygulaması getirildi. 
Koruyucu metal burunlu ayakkabılar ile kulak tıkaçları ilgili tebliğ kapsamına alınırken, şişme botlar, forkliftler, muhtelif tezgah ve makineler, testereler, güneş paneli inventörleri, el fenerleri ve madenci lambaları cinsi ürünlerin da tebliğ kapsamına alındığı belirtildi. Ayrıca, madenci lambalarının Muhtemel Patlayıcı Ortamlarda Kullanılan Teçhizat ve Koruyucu Sistemler ile İlgili Yönetmeliğe (ATEX) uygunluğunun aranacağı duyuruldu. 
Klimalar ve elektrik süpürgeleri gibi ürünlerin enerji verimliliği açısından da denetlenmesi hususu düzenlenirken, çelik borular, tespit yayları ve jant balans ağırlıkları ile tornavidalara ilişkin standartlar söz konusu ürünlerin denetimi için ilgili tebliğ kapsamına alındı. 
Yara bandı ve plasterler, kaydırıcı jeller, tıbbi cihaz dezenfektanları, glukometreler ve oksijen konsantratörleri cinsi tıbbi ürünler de tebliğ kapsamına girerken, "EXPO 2016 Antalya" kapsamında Japonya'dan getirilecek gıda ve yem haricindeki bitki ve bitkisel ürünlerin radyasyon kontrollerinden muaf tutulmasına yönelik değişiklik yapıldı. 

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2016, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474