banner564

Bin yolcu kabus yaşadı

Lübnan ve KKTC'den giden 5 feribot, olumsuz hava koşulları nedeniyle Taşucu Limanı'na yanaşamadı

Bin yolcu kabus yaşadı
banner598
Lübnan ve KKTC'den Mersin'e yolcu taşımacılığı yapan 5 feribot, önceki gün, fırtına nedeniyle Mersin'in Silifke ilçesindeki Taşucu Limanı'na yanaşamadı.
Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kötü hava koşullarının deniz ulaşımını da olumsuz etkilediğini söyledi.
Taşucu Limanı'na yolcu getiren 5 feribotun fırtına nedeniyle limana yanaşamadığını aktaran Cinbir, "Yaklaşık bin yolcu bulunan 5 feribot, liman dışında bekliyor. Hava şartlarının düzelmesini bekliyoruz. Şartlar uygun olunca feribotlar limana yanaşıp yolcularını indirecek" dedi.
Şevket Cinbir ayrıca, yolcular arasında bulunan 2 hamile kadının sahil güvenlik ekipleri tarafından feribotlardan alınarak limana getirildiğini de bildirdi.
Bazı ticari gemilerin de fırtına nedeniyle limana yanaşamadığı öğrenildi.

Taşucu yerine Mersin’e gidiyorlar…
Lübnan ve KKTC'den Mersin'e giden ancak olumsuz hava koşulları nedeniyle dünden bu yana Silifke ilçesindeki Taşucu Limanı açıklarında bekleyen 5 feribottan yolcuların büyük çoğunluğunun içinde bulunduğu 3'ü Mersin Limanı'na doğru yola çıktı. 
Alınan bilgiye göre, içinde yaklaşık bin yolcunun bulunduğu 5 feribot hava koşullarının uygun olmaması nedeniyle önceki gün geldiği Taşucu Limanı'na yanaşamadı. Gemiler geceyi liman açıklarında geçirirken yolculara yemek servisi yapıldığı öğrenildi.
Olumsuz hava şartlarının dün de devam etmesi üzerine limana giriş yapamayan 5 feribottan yolcuların büyük bölümünün içinde bulunduğu 3'ü Mersin Limanı'na doğru yola çıktı.
İçinde çok az sayıda yolcu bulunan 2 feribotun ise hava şartlarının düzelmesinin ardından Taşucu'na yanaşacağı bildirildi.

Büyük sevinç yaşadılar
Silifke ilçesindeki Taşucu Limanı açıklarında bekleyen 5 feribottan, yolcuların büyük kısmının bulunduğu 3'ü dün gece saat 21.00 sıralarında Mersin Limanı'na vardı.
Limana ilk olarak varan ve Lübnan'dan çarşamba günü yola çıkan "Med Star" adlı feribotta bulunan 350 kişi, görevliler tarafından tahliye edildi. 
Fırtına nedeniyle önceki gün akşam Silifke'ye inemeyen ve yeni yıla liman açıklarında feribotta giren yolcular, karaya ayak basar basmaz büyük sevinç yaşadı.
Aralarında çok sayıda çocuğun da bulunduğu yolcular, burada kendilerini bekleyen otobüslerle limandan alındı. 

Yeni yıla gemide girdiler
Gemide bulunan tır şoförü Mehmet Berk, gazetecilere yaptığı açıklamada, hava şartlarının olumsuz gitmesi dolayısıyla uzun süre açıkta beklediklerini belirtti.
Berk, "Çok sayıda yolcu vardı, bazılarını yer yer sakinleştirmek zorunda kaldık. Yeni yıla da gemide girdik. Evimizde geçirmek istiyorduk ama kısmet olmadı. Farklı bir yılbaşı oldu" dedi.
Lübnanlı bir yolcu da fırtına nedeniyle karaya çıkamadıklarını ifade ederek, kendilerine yardım edenlere teşekkür etti.
Öte yandan, KKTC'den yolcu taşıyan "Lady Su" feribotundaki yolcular da limana ulaştı. Lübnan'dan gelen bir başka feribot olan "Via Mare"deki yolcular da limana çıktı.
İçinde araç ve az sayıda yolcu bulunan 2 feribotun ise hava şartlarının düzelmesinin ardından, Taşucu'na yanaşacağı bildirildi.

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2016, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474