banner564

Son noktayı koydu

Denktaş, “1 Eylül’den itibaren denetlemeden geçmeyen işletmeler hellim ihracatı yapamayacak” dedi

Son noktayı koydu
banner598
Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş,  Sanayi Odası Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Toplantıda, hellim tescili, Kıbrıs Türk Standartlar Enstitüsü, Kalibrasyon Merkezi, Sanayi Stratejisi, İhracatçılar Meclisi, Organize Sanayi Bölgeleri, Et sektöründe yaşanan sıkıntılar, İthalatta Haksız Rekabet, Anti-Damping ve enerji konularının görüşüldü.  Toplantıya, Ticaret Dairesi Müdürü Orçun Kamalı, Sanayi Dairesi Müdürü Soley Akçaba ve Özel Kalem Müdürü Çelebi Ilık da katıldı. 

Çıralı: Sorunlara çözüm bulunmalı
Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’a yoğun gündeminde sanayicilerin sorunlarına vakit ayırdığı için teşekkür eden Çıralı, yoğun bir gündem bulunduğunu belirterek, sanayicilerin sorunlarına çözüm bulunması gerektiğini söyledi. İhracatın ithalatı karşılama oranın çok düşük olduğunu ve düşmekte olduğunu ifade eden Çıralı, yasal statüde tüm ihracatçıların üye olacağı bir kuruma ihtiyaç duyulduğunu ve İhracatçılar Meclisi konusunda Başbakan Yardımcılığı’nın Bakanlar Kurulu’na Önerge vereceğinden büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Denktaş: Çalışmaları destekliyorum
Sanayicilerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Denktaş, yakın zamanda sanayicilerin ihracatta önünün açılacağını düşündüğü, Kıbrıs Türk Standartlar Enstitüsü konusunda somut gelişmelerin olacağını kaydetti. Hellim tescili konusunda Sanayi Odası’nın çalışmalarını desteklediklerini belirten Denktaş, hellimin geleneksel özelliklerinin korunması gerektiğini kaydetti.  Denktaş, “1 Eylül’den itibaren denetlemeden geçmeyen işletmelerin hellim ihracatı yapamayacağını” söyledi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2014, 09:11
YORUM EKLE
YORUMLAR
Turkish power
Turkish power - 3 yıl Önce

82. Vilayet beceriksizlikleriniz yüzünden bir ülke nasıl böyle saçma sapan bir şekilde batirilabilir yazık gercekten

SIRADAKİ HABER

banner471

banner474