banner564

Çalışarak başardı

Genç Vizyonun bu haftaki konuğu; mimarlık eğitimi gören Güner Ersen “memuriyet kamburuna bir taş da ben koymak istemedim ve özel girişimciliği seçtim” dedi

Çalışarak başardı
banner598
Cemre AKAR
   Güner Ersen, İngiltere’de mimarlık eğitimi aldı. Üniversite sonrasında masterini de tamamladı. Bir süre yurt dışındaki projelerde görev aldıktan sonra adaya döndü. Fakat iş konusunda devletin kapısını çalmadı. Mesleğinden farklı bir sektörde kendini göstermek için kolları sıvadı ve azimle çalışarak başarılı bir noktaya geldi.
    Güner Ersen ile bu hafta Genç Vizyon’da samimi bir sohbet geçekleştirdik.
   Soru: Sizi daha yakından tanıyabilir miyiz?
   Yanıt:1984 Köşklüçiftlik – Lefkoşa Doğumluyum. İlk öğrenimimi Lefkoşa Şehit Tuncer İlkokulu’nda tamamladıktan sonra orta ve lise eğitimlerimi sırasıyla Bayraktar Türk Maarif Koleji ve Türk Maarif Koleji’nde tamamladım.
Üniversite eğitimimi İngiltere’de University of Greenwich’te mimarlık üzerine yaptım.  2007 yılında ise University of East London’da MSC Architecture: Computing and Design Master eğitimimi  tamamladım .
   2012 Senesinde çok mutlu bir evlilik yaptım ve geçtiğimiz Mart ayının 12. Gününde dünya tatlısı Sahil ismini verdigimiz bir  kızımız dünyaya geldi. Dünyada başıma gelen en güzel şey diyebilirim.:) Seker isminde bir de Golden Retriewer'imiz  var yani biz 4 kisilik bir aileyiz..:))

Önemli projelerde yer aldı

   Soru: Ne kadar zamandır iş piyasasında aktif olarak bulunmaktasınız? Bu süreçteki girişimleriniz ve çalışmalarınızz neler oldu?
   Yanıt:2 sene, Unüversite ve Master eğitimim arasında, UNDP PFF Mağusa Suriçi’ni canlandırma projesinde mimar olarak çalıştım. Masterimi tamamladıktan 1 ay sonra ise İngiltere’de, kazandığı yarışmalar ve gerçekleştirdiği projelerle ünlenen HTA Architects şirketinde çalışmaya başladım. Bu sayede çok keyifli projelerde rol alıp kendimi geliştirme fırsatım oldu. 150 Mimar, 50 Peyzaj mimarı ve 5 grafik tasarımcının çalıştığı mükemmel bir ofisti.
   3 Yılın sonunda Acton Gardens isimli 2,500 konutluk bir projenin  proje koordinatörü olma fırsatını elde ettim ve kazandığımız yarışma sonucu proje uygulanacak proje olarak seçildi. Buna ek olarak ise tasarımını benim yaptığım binalardan bir tanesi tasarım ödülü aldı. Çok gurur verici bir tecrübe idi.
   Kıbrıs’a 2011 senesinde döndüm ve bir süre mimar olan babam Soner Ersen ile birlikte çalıştıktan sonra Lefkoşa’ya kendi ofisimi açtım.
Hala mimarlık, tadilat projeleri ve mobilya tasarımı alanlarında CHANGE Design Factory’de hizmet vermekteyim.
Buna ek olarak eşim ile birlikte kurduğumuz  CHANGE Trading Ltd. adlı şirketimizin distrübütörü olduğu Selamlique Turkish Coffee ve Cezbeli Çekme Türk Kahvesi markalarının gerek toptan, gerekse mağaza yönetimini eşimle birlikte yapıyoruz.

Selamlique nereden çıktı?

   Soru: Selamlique markası KKTC'de önceden fazla bilinen bir marka değildi. Tercih nedeniniz neydi?
   Yanıt:Selamlique benim çok sevdiğim bir markaydı. İstanbul’a gittiğimiz zaman mutlaka mağazasını ziyaret ettiğim ve alışveriş yaptığım bir markaydı. Fakat kolay ulaşamadığım ve çok tükettiğim ürünler olduğundan Kıbrıs’a geldiğimiz zaman eşim hep “açalım bir mağaza, kahven hiç bitmesin” diye bana takılırdı. Sonra niye olmasın dedik ve çok kaliteli bir markanın Kıbrıs distrübütörü ve franchaise sahibi olduk.
   Soru: Selamlique ürünlerinden bahsedebilir misiniz?
   Yanıt: “Her şey bir fincan kahve ile başlar”. En keyifli ritüellerden biri olan Türk kahvesine yeni bir dokunuş, yeni bir tat, yeni aromalar katan Selamlique Türk Kahvesi, Arabica çekirdeklerinden hazırlanan ve özel 125gr lık metal kutusunun içinde, 24’lü tek pişirimlik poşetler şeklinde ve 7’li tek pişirimlik poşetler seklinde sunulan tamamen katkı maddesiz, Türk kahvesi çeşitleriyle geniş lezzetler tattırmak amacı ile 2011 yılında Caroline Koç ve Banu Yentür tarafından kuruldu. İstanbul ve Dubai’den sonra Lefkoşa’da yaptığımız franchaise antlaşması neticesinde Selamlique Türk Kahvesi mağazamızı açtık ve tüm seçkin marketlere de aynı zamanda kahve satışına başladık. Selamlique Türk Kahvesi ayrıca Londra’da Harrods’ta, New York Haremlique'te ve Beirut Haremlique'te  de satılmaktadır.
7 farklı aroması olan Selamlique Türk Kahvesi, kalitesine ek olarak çeşitleri ile de fark yaratıyor.
Geleneksel Selamlique Türk Kahvesi orta kavrulmuş kıvamı ile Kıbrıs damak tadına uygun, 100% doğal ve katkı maddesiz Türk Kahvesi.
Kahveye ek olarak, Türk kahvesinin yanına yakışan en leziz tatlardan lokumu, niş bir formülle buluşturan Selamlique, damla sakızı, tarçın, gül, nar ve bademi buluşturan lokum üzeri çikolata kaplı bu lezzeti, altın tozuyla süsleyerek lokuma farklı bir lezzet ve sunum katıyor.
   Selamlique Türk Kahvesine eşlik edebilecek bir diğer ürünümüz ise birbirinden nefis 11 farklı aroma seçeneği ile nefis çıtır çikolata kaplı krokanlar. Gül, Tarçın, Damla Sakız, Portakal, Bergamut, Yaban Mersini, Türk Kahvesi, Fıstık, Badem, Fındık ve Lavantalı çikolatalarla kaplanmış bu çıtır krokanlar yine çok şık ambalajları ile dikkat çekiyor.
Hem şık hem de nefis Lokum ve Krokanlarımız hediyelik olarak da düşünülebildiği gibi, özel sipariş üzerine kiloluk poşetlerle gerek düğün gerekse bebek şekeri olarak tercih edile bilinir.
   Tüm kahvesi, lokum ve krokanlarmıza ek olarak, Özel tasarım kahve fincanı setlerimiz, fincan, kahve, krokan setlerimiz ve 925 ayar gümüş ürünlerimiz Türkiye satış fiyatları ile Selamlique Türk Kahvesi Magazamızda, Lefkoşa Dereboyunda mevcuttur.
 
Ülkenin en büyük derdi memuriyet

   Soru: Çoğunlukla memuriyet tercih edilen bir ülkede özel sektör tercih etmenizin nedeni nedir?
    Yanıt:Mesleğim dolayısı ile yaratmak benim işim..! Devlette pek mimarlıkla alakalı, özellikle de yaratıcılık esaslı istihdam olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca bu ülkenin en büyük derdi olup yıllardır kendi ayakları üzerinde durabilen bir ekonomimizin olamayışının önünde ki engel pozisyonunda olan memuriyet kamburuna bir taş da ben koymak istemezdim doğrusu.
    Soru: İleriye yönelik daha farklı iş yatırımlarınız veya projeleriniz var mı?
    Yanıt: Change Design Factory, tasarım bölümünü biraz daha geliştirmek, yeni takım  arkadaşları istihdam etmek ve daha geniş bir ofise taşınmak gibi planlarım var 2015 senesi için.
    Eşim Doğa Yalçın ile birlikte yönettiğimiz  Chande Trading Ltd. şirketimize bağlamak üzere ise şu an görüşmelerinin sürdüğümüz ve bazıları ile anlaşmaların da sağlanmış olduğu bazı ürünler daha var. 2015 ve 2016 senelerinde portföyümüze eklemeyi hedeflediğimiz bu markalar ile birlikte şirketimizin de büyüyeceğini düşünmekteyiz.
 
Sabahları bebek ve spor

   Soru: Bize biraz da aile yaşantınızdan ve stilinizden bahseder misiniz? 
   Yanıt: Aile yaşantımız bebeğimizin gelişiyle tamamen değişti ve daha da keyiflendi. Sabah güne erken başlıyorum. 6'da kalkıp bebeğimle vakit geçiriyorum, 7-8 arası spor yapmaya özen gösteriyorum ve 9,30’da ofiste oluyorum. Akşam üzeri 6.30’a kadar ofisteyim ve yoğun bir günün ardından kızıma konuşuyorum. Banyosunu yaptırıp, sütünü veriyorum ve Sahil uyuduktan sonra ise dinleniyorum. Haftasonlarım tamamen Sahil'le geçiyor, cumartesileri anne-kız günümüz, pazar ise ailece geçirebidiğimiz tek gün, genelde dışarıda kızlarımız ile gezip eğlenmeyi tercih ediyoruz.
   Soru: Girişimci bayanlara ve gençlere ne gibi önerilerde bulunmak istersiniz?
   Yanıt: Gençlere sevdikleri işi yapmalarını yada yaptıkları işi sevmelerini önerebilirim. Hayat sıkıcı şeylerle uğraşmak için çok kısa, sonuçlarına katlanabilecekleri kadar cesur olsunlar.   
   Girişimci bayanlara ise söylemek istediğim, özellikle de çalışmadan ve üretmeden duramayan birisi olarak, bebek için geç kalmasınlar, ne kadar yoğun çalışırsanız çalışın bir çocuk için herzaman vaktiniz olur. İş konusunda ben zaten bayanların gerçekten istedikten sonra yapamayacakları hiçbir şey olduğuna inanmiyorum.

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2014, 08:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474