banner564

Hijyen çok önemli

Genç Vizyon’a konuk olan Diş Hekimi Erim Tandoğdu, son zamanlarda Porselen Lamine uygulaması ile birlikte gülüş tasarımının büyük ilgi gördüğünü söyledi

Hijyen çok önemli
banner598

 Cemre AKAR

   Ülkemizin genç ve başarılı diş hekimlerinden Erim Tandoğdu, diş alanında Porselen Lamine uygulaması ile birlikte gülüş tasarımı ve diş eksikliğinin en büyük kurtarıcısı olan implant uygulamasının büyük ilgi gördüğünü söyledi.

   Genç Vizyon’a ko nuk olan Tandoğdu, maliyetlerin ‘yapılacak işleme göre değiştiğini’ belirtirken, hijyen konusunda uyarıda bulundu. Tandoğdu “eğer bu işlemler hijyenm ortamda yapılmıyorsa hasta sorun yaşar”dedi. 
   Diş sağlığına her yaşta önem verilmesini ve 6 ayda bir diş hekimi muayenesinin ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Tandoğdu, bu konuda ailelere büyük görev düştüğünü kaydetti.
   Tandoğdu sorularımızı şöyle yanıtladı:
   Soru: Sizi daha yakından tanıyabilir miyiz?
   Yanıt: 1991 yılında Lefkoşa’da doğdum. Lise öğrenimini 20 Temmuz Fen Lisesi’nde tamamladım. Fotoğraf ve resim sanatı ile iç içe olduğum için lisans eğitimimi sağlık ve sanatın beraber ilerlediği diş hekimliği alanında kendimi yakın gördüm. 2010’ da Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ni kazanarak yüksek öğrenimimi orada tamamladım. 2016 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı'nda başladığım Doktora eğitimine halen devam etmekteyim.

   Soru: Kariyerinizden biraz bahsedelim. 

   Yanıt: Beni motive eden ve insani ilişkilerimin gelişmesinde bana büyük katkı sağlayan fotoğrafçılık ve müzik mesleğimi icra etmemde büyük rol oynamaktadır. Lisans eğitimim boyunca kendimi kendi alanımda sürekli geliştirmek için yurtdışında düzenlenen uluslararası bir çok eğitimlere ve kongrelere katıldım. Halen diş alanındaki bir çok derneğe üyeliğim bulunmaktadır. Lisans eğitimimden sonra başladığım Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi alanındaki doktora eğitimim sırasında aynı zamanda kendi branşımı ilgilendiren Botox, Dermal Dolgu ve yüz estetiği eğitimini aldım. 
Hedefim çene cerrahisi, diş estetiği ve yüz estetiğini sanatla ve gelişmekte olan teknoloji ile birleştirmektir.

Ağız sağlığmızın önemi  

   Soru: Günümüzde diş sağlığı kadar diş estetiği de birçok hasta için çok önemli. Diş estetiği ile ilgili neler yapıyorusunuz? 
   Yanıt: Diş hekimliği uygulamaları günümüzde çok gelişmiş durumdadır. Estetik diş hekimliğinde diş hekimliğinin birkaç branşı bir araya gelerek uygulamalar yapılıyor. Burada ana amaç kişinin gülüşünün daha güzel hale, daha iyi hale getirilmesi veya dişlerindeki problemlerin çözülmesidir.
Dişteki problemler neler olabilir öncelikle dişin en basit olarak sarı renkte olması. Eğer dişler sarı ise ve kişi dişlerinden memnun ise diş beyazlatma yöntemi ile hekim kontrolünde çok kolay bir şekilde çözülebilir.
   Daha ilerleyen durumlarda gülüş tasarımı devreye giriyor. Gülüş tasarımında kişinin daha düzgün daha güzel bir gülüşe sahip olması amaçlanıyor. Bunu tasarlarken yapılacak en güzel uygulama lar şunlar olabilir;
   Bonding yöntemi, Dişlere zarar vermeden ufak düzeltmeler ve dişlerdeki kırık çatlak bölümlerinin düzenlemesi ile uygulanmaktadır.
   Porselen laminalar (Laminate Veneers) uygulamasıdır. Porselen Lamine dişuygulamasında kişinin dişlerine minimum zarar gelerek maximum efektif gülüş sağlanabiliyor.

   Soru: Genç ve Başarılı bir doktor olarak sadece dişle sınırlı kalmadınız. Dişin yanısıra ne gibi estetik uygulamalar yapıyorsunuz? 
   Yanıt: Bize verilen eğitim ve yetki ile tedavi amaçlı olarak diş sıkması (Bruksizm), migren tedavisi; estetik amaçlı olarak yüzdeki kırışıklıklar ve yüzdeki çizgiler için botox uygulaması yapıyorum. Bunların yanında yüzdeki hafif-orta dereceli kırışıklıkların ve derinleşen normal anatomik çizgilerin yumuşatılması ile yüzün kaybettiği hacim ve genç görünümün tekrar kazanılmasında oldukça etkili bir yöntem olan dermal dolgu uygulaması yapmaktayım.
   Soru: En çok hangi uygulama rağbet görüyor? 
   Yanıt: Diş alanında Porselen Lamine uygulaması ile birlikte yaptığımız gülüş tasarımı ve diş eksikliğinin en büyük kurtarıcısı olan implant uygulaması en çok rağbet görenlerdendir.
   Her uygulamanın olduğu gibi bu uygulamalarında yan etkileri mevcuttur. Hatalı uygulama yapan hekim ile hastanın tedavisinden sonra yeterli hijyen ve temizliği sağlamaması durumunda başarısızlığa yol açabilir. Uygulanacak olan vakaya göre maliyeti değişebilmektedir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473