banner564

‘Muhteşem bir sistem’

Kıbrıs’ın ilk eğitmeni Türkan Gökberk ‘Access Bars’ hakkında bilinmeyenleri Diyalog’a anlattı

‘Muhteşem bir sistem’
banner598
Cemre AKAR
Kıbrıs’ta ilk Access Bars, Access Face-Lift ve Access Beden Prosesleri Eğitmeni olan Türkan Gökberk bu hafta Diyalog’a konuk oldu. Access Bars hakkında bilinmeyenleri açıklayan Gökberk “Bilimin de kabul ettiği bilinçaltı temizliği yapan muhteşem bir sistemdir” diyor.

  Soru: Sizi daha yakından tanıyabilir miyiz?

 Yanıt: 1955 Lefkoşa doğumluyum. Lefkoşa Türk Kız Lisesi 1972-1973 mezunu olup, 3 çocuğum ve bir torunum vardır. Hem devlette memur olarak, hem de özelde uzun yıllar çalıştım. Öğrenmeyi, araştırmayı çok seven birisiyim. Zamanın boşa harcanamayacak kadar değerli olduğuna inanırım.

 Soru: Siz Access’le ne zaman tanıştınız?

  Yanıt: 14 Kasım 2015’te tanıştım. 16 Nisan 2016’da Access Bars Eğitmeni oldum. Daha sonra aldığım eğitimlerle de Access Face-Lift ve bedeni şifalandırmaya yönelik olan Access Beden Prosesleri Eğitmenliklerini aldım. Access karşıma çıktığı için çok mutluyum. 

Soru: Bu sistem ne zaman bulundu?

 Yanıt: Access, 1990 yılında Amerika’da Gary Douglas tarafından bulunmuş, bilimin de kabul ettiği bilinçaltı temizliği yapan muhteşem bir sistemdir ve halen dünya üzerinde 180 ülkede memnuniyetle kullanılmaktadır.

32 özel nokta var

  Soru: Access Bars uygulaması ile yapılan tam olarak nedir?

 Yanıt: Bar diye tabir ettiğimiz başımızın üzerinde 32 tane özel nokta vardır. Bunlar para, kontrol, yaratıcılık, umutlar, hayaller, farkındalık, neşe, hüzün, şifa, cinsellik, beden, nezaket, şükran, zaman, alan, iletişim gibi noktalardır. 
 Bu Bar noktalarında atalarımızdan getirdiğimiz 5-10 bin yıllık bize ait olmayan bakış açıları, kararlar, hisler, düşünceler, inançlar, ilgili oldukları konunun Barlarında birikmiş olarak bu dünyaya gözümüzü açarız. Doğduktan sonra ise öncelikle anne babamızın, sonra sosyal çevremizin, öğretmenlerimizin, bakış açılarını, yargılarını, kaygılarını hiç farketmeden kendi realitemiz yapıyoruz ve onlarda başımızın üzerindeki bu Barlarda ilgili oldukları konunun Bar noktasında olmak üzere birikir ve bütün bu bize ait olmayanların birikimleri bir elektrik yükü yapar. Biz seanslarda Bar noktalarına hafifçe dokunmak suretiyle elektrik yükünü boşaltıyoruz ve bu sırada da bize ait olmayanlar silinmeye başlıyor.
Bilinçaltımızın yüzde 98’i bize, özümüze ait değildir. Bu durumda biz ne kadar gerçekten kendimiziz? İşte onlar silindikçe kendi özümüze doğru gitmeye başlıyoruz. 

  Soru: Access Bars Seansı kimlere yapılabilir ve seansı ne kadar sürer?

  Yanıt: Yeni doğmuş bir bebekten, en ileri yaştaki kişilere kadar herkese yapılabilir. Bars seansı ile hiç kimseye zarar vermek, ya da yanlış yapmak asla mümkün değildir. Seanslarımız çocuklarda yarım saat, yetişkinlerde bir buçuk saat sürer. 

Faydaları saymakla bitmez

  Soru: Bars seansının faydaları nelerdir?

  Yanıt: Size ait olmayan kalıpların, yargıların, bakış açılarının ve kodlanmışlıkların temizlenmesi ile birlikte şu faydaları görürüz;
- Zihin ve bedendeki gerilimi yok eder.
- Günlük yaşamın getirdiği stresi azaltır.
- Yaşamın üzüntülerini en aza indirir.
- Aşırı öfke, kızgınlık eğilimlerini azaltır.
- Öfke, yorgunluk, tükenmişlik gibi duygular tarafından vücudunuzda oluşturulmuş blokajları çözer.
- Duygusal iniş çıkışları yatıştırarak daha dengeli bir ruh hali içinde olmamızı sağlar.
- Psikomatik rahatsızlıkları azaltır.
- Depresyonu ortadan kaldırarak neşeyi yaşamınıza geri döndürür.
- Korkularınızın, fobilerinizi, endişeleriniz giderilmesini sağlar.
- Enerjiyi artırırken yıpranmayı azaltır.
- Bedenin yaşlanma hızını yavaşlatır.
- Yıkıcı düşüncelerin kökünden sökülüp atılmasını sağlar.
- Kafanızın içinde sürekli konuşup duran gereksiz düşünce diyaloglarını susturur.
- Huzur, güven ve iyi hal duyguları yaratır.
- Hem rahatlamış hemde enerjik hissetmenizi sağlar.
- Kolay bir hamilelik ve rahat sakin bir doğumu sağlar.
- Çocuklarda ve gençlerde sınav öncesi sıkıntı ve endişelerin giderilmesini temin eder.
- Kendiniz ve diğer kişiler için zihninizde daha geniş bir kabullenme ortamı yaratmanızı sağlar, bu kabullenme duygusu sayesinde ilişkilerde düzelme sağlanır.
- Kendinize koyduğunuz kısıtlamaları ortadan kaldırır, böylelikle hayatınızın her alanında daha fazla olasılığa yer açmanıza olanak verir ve fırsatları kendinize çekmenizi sağlar.
- Kendiniz için şu an kullandığınız enerjiden daha fazlasını kullanmanızı sağlar.
- Dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu gibi öğrenmeyi güçleştiren durumların aşılmasında yardımcı olur.
- Artan odaklanma, mantık yürütme, problem çözme, hayattan daha fazla keyif alma, işlerin daha kolay yürütülmesi, daha fazla kapasite ve fiziksel yetenek, artan farkındalık ve ruhsal gelişme sağlar.
- Yaşanılan travmaların giderilmesinde de çok etkilidir.

  Soru: Bu seansları kimler yapabilir?

  Yanıt: Access Bars Eğitimi alan herkes bu uygulamaları kolaylıkla yapar. Bars eğitimi bir günlüktür. Sabah 9.30 gibi başlayıp, 18.30 gibi bitiriyoruz. Eğitimde birkaç saatlik teorik eğitimden sonra katılımcıları eşleştiriyorum ve iki seans verip iki seans alıyorlar.Eğitimin sonunda Uluslararası geçerliliğe sahip Access Bars Uygulayıcısı Sertifikası alıyorlar ve hemen seans yapmaya başlayabiliyorlar.

  Soru: Eğitimlere halkımızın ilgilisi nasıl?

  Yanıt: 1990 yılından beridir dünyada olmasına rağmen bizde önceleri pek bilinmiyordu. 20’den fazla TV programı yapıp faydalarının ne olduğunu anlatmaya başladım ve şu anda ilgi güzel. Seanslarımızla birçok insanın hayatında olumlu değişimler sağladık. Access’in bir özelliğide oldukça hızlı sonuç almamızdır.

Neşe ve ihtişam

  İlk yapılan seansla birlikte bu başımızın üzerinde bar diye tabir ettiğimiz noktalar aktifleşir ve etkisi bir ömür boyu sürer çünkü artık barlar açılmıştır. Kişi dilediği sıklıkta bu seansları yaptırırsa daha ilk seanstan itibaren çok, çok önemli değişimler yaşar. Kendini bulur. Kendine ait olmayan bakış açılarıyla ya da kodlanmışlıklarla hareket etmekten kurtulur. Yapılan her yeni bar seansıyla daha da dinamik sonuçlar açığa çıkar, kendi özüne yaklaşır, seansta kişiye ne katkı olacaksa o ortaya çıkar. Size ait olmayan kodlanmışlıkların gölgesinde, özünüzden uzak yaşamanız gerekmiyor. Bizim özümüz kolaylık, neşe ve ihtişamdır. Acı, ızdırap çektiğinizde kendiniz olmuyorsunuz, ağırlıklarınızdan kurtulun ve kendiniz olun. Artık bizi biz olmaktan alıkoyan her şeyi bırakma zamanı gelmedi mi? 

  Soru: Seans sırasında ne hissedilir?
  Yanıt: Duyulan huzur hissinden ötürü çoğunlukla seans alan kişiler uyur. Bars seansı almak kişinin kendisine ve bedenine verdiği büyük bir hediyedir. Seans bitince kendilerini gevşemiş ve huzurlu hissederler. 
Soru: Yakın bir gelecekte etkinlik var mıdır?
 Yanıt: 17-18 Mart’ta Limasol’da gerçekleşecek olan Kalp ve Ruh Fuarında (MBS Mind Body & Spirit Festival) Access Consciousness standım olacak ve iki gün boyunca demo şeklinde seanslar gerçekleştireceğiz. Masa numaram 73’tür. 
  İsteyenler bana sosyal medya aracılığıyla, Türkan Gökberk olarak Facebook, Youtube, Instagram ve Web Sitem www.turkangokberk.com üzerinden ulaşabilirler. Ayrıca www.acceesconsciousness.com ‘a girilip “Find a Facilitator” ve sonra “Kıbrıs” seçildiği zaman ordaki profil sayfamı görebilirsiniz.

Güncelleme Tarihi: 18 Şubat 2018, 03:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473