banner564

24 saatte şirket

Rum Yönetimi, yatırımcıların önünü açmak için yeni teşvik yasası hazırladı

24 saatte şirket
banner598
Güney Kıbrıs’ta yatırımları daha da teşvik etmek amacıyla yeni bir yasanın hazırlandığı, buna göre 24 saatte şirket kurulabileceği belirtildi. 
   ‘Kıbrıs Yatırım Tanıtım Ajansı’ (CIPA) ve ‘Kıbrıs Yatırım Fonları Ajansı’nın’ (CIFA) Lefkoşa’da yer alan 2016 Yıllık Genel Toplantısında konuşan Rum lideri Nikos Anastasiades, hükümetin işletmelerin işine yarayacak, reel bir tek hizmet noktasını ön plana çıkaracak, ayrıca herhangi bir şirketi 24 saatte kayıt altına alabilecek yeni bir yatırım yasasını teşvik ettiğini söyledi.
    Anastasiades “Vizyonumuz herkesin, çocukların ve gelecek nesillerin yaşamlarını etkileyecek, Kıbrıs’ı cazip bir yatırım ülkesi haline getirmektir”dedi.
   Anastasiades, “Dileğimiz CIPA için önerdiğimiz, Büyüme Bakan Yardımcılığının idari kolu olarak değişerek personel, kaynak ve malzeme açısından yeniden dağılım ve yeniden yoğunlaşmayla çalışmalarını güçlendirerek bir üst düzeye çıkmasıdır” şeklinde konuştu.
    Konuşmasında 2013’teki mali krizden bu yana uygulanmakta olan reformlardan söz eden Cumhurbaşkanı, hükümetin 2020’ye kadar tam istihdam koşullarını yaratmayı, işsizlik kâbusunu sona erdirmeyi hedeflediğini duyurdu.
   Anastasiades, işletmelerin işine yarayacak, reel bir tek hizmet noktasını ön plana çıkaracak, ayrıca herhangi bir şirketi 24 saatte kayıt altına alabilecek yeni bir yatırım yasasını teşvik ettiğini de vurguladı.
    Güney Kıbrıs’ın, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin eşiğinde olunduğu bugünlerde yatırım alanlarının siyasi kavgaların dışında tutulması gerektiğine dikkat çeken Anastasiades, “Yatırım alanlarını hepimiz siyasi kavganın üstünde görmeliyiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2017, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474