banner564

İlk yarı adına hedef maçları

Ligin ilk yarısının sonuna gelinirken takımların puan kaybetmeye tahammülü kalmadı

İlk yarı adına hedef maçları
banner598
Abdullah ZAİFOĞLU
  K-Pet Süper Lig’de artık son 4 haftaya giriyoruz. Geride kalan haftalarda liderlik koltuğunu tam 6 takım paylaştı. Liderlik koltuğunda  4 hafta ile GAÜ Çetinkaya en fazla kalan takım oldu.  GAÜ Çetinkaya ve Binatlı 2’şer kez üst üste lider kalan takımlar oldu. 
  Bu hafta oynanacak maçlardan sonra hem üst hem alt sıralarda değişiklikler yaşanabilir.
  Doğan Türk Birliği oynadığı son 5 maçı kazanarak bu haftaya kadar üst üste en fazla maç kazanan takım durumunda.
  Puan cetvelinde son 8 sırada yer alan takımların aralarındaki puan farkının çok az olması takımların gelecek haftalar adına umutlarını artırıyor.
  Hafta sonu oynanacak maçlarda gece maçı oynanmayacak. Tüm maçlar gündüz saat 14.00’da başlayacak.

Mağusa Türk Gücü-Ozanköy
Hısardan çıkmak zor
  Her iki takım da haftayı puansız kapattı. Düşme potasında bulunan bu takımlarımızın puanları da aynı (10).
  Ev sahibi takımın artık kaybetmeye tahammülü kalmadı. D.Türk Birliği maçının ilk yarısında kötü oynamalarına ragmen ikinci yarıda çok daha iyi oynadılar. Maçın ikinci yarısındaki oyunlarını bu maçta ortaya koyarlarsa kazanma şansları çok fazla. Puan kaybı yaşarlarsa geride kalan haftalar için çok daha zor durumlara düşebilirler.
  Ozanköy ilk haftalara oranla takım olarak çok gerilerde. Mücadele olarak da beklenenin çok uzağında. Son 3 maçta sadece 1 puan alan Ozanköy’ün kendileri gibi kötü bir performans sergileyen rakipleri karşısında işleri çok zor. Özellikle defansta yapılan hatalar onlara geçmiş haftalarda olduğu gibi pahalıya patlayabilir.

Cihangir-Binatlı
Cihangir kazanmalıdır
  Cihangir 5 maçı arka arkaya kaybettikten sonra son 2 maçı beraberlikle tamamlayarak yavaş yavaş toparlanacağının sinyallerini verdi. Hem puansal hem de moral olarak kendine gelme adına kendi sahasında oynayacağı Binatlı maçını kazanması gerekir. Kaybederse toparlanması çok zor olacak. Her sonuca açık bir maç oynayacaklar.
  Binatlı 2 hafta liderlik koltuğunda oturduktan sonra Yenicami ile berabere kaldı ve liderliği devretti. Oynadığı son 6 maçta 14 puan alan Binatlı, son 7 maçta sadece 2 puan alan ve 9 puanla ligin son sırasında bulunan rakibinin durumuna bakmadan oynamalı. Yoksa hayal kırıklığına uğrayabilir.  

G.Gücü-GAÜ Çetinkaya
Efsane kayıp istemiyor
  G.Gücü son haftaların başarısız takımlarından biri. Kadro yetersizliğinin sıkıntısını her maçta yaşıyor. GAÜ Çetinkaya karşısında bu sıkıntıları yine yaşayacaklar gibi. Bu haftaya kadar attıkları 10 golle en az gol atan takımlardan. Gol yollarındaki sorunlarını mutlaka çözmeleri gerekir. Alabilecekleri tek puan bile onlar için altın değerinde olacak.
  GAÜ Çetinkaya’nın puan kaybı yaşamaması gereken bir maç. Kazanması halinde haftayı lider olarak da kapatabilirler. Kadrosuna bakıldığı zaman kaybetmemesi gerekir. Ancak son maçlarda oyun olarak iyi de oynamıyorlar. Yine de maçın mutlak favorisi kendileridir.  

G.Birliği-Doğan Türk Birliği
Haftanın maçı
  Son 3 maçta sadece 2 puan alan G.Birliği, hem yeniden galibiyetle tanışmak hem de zirve mücadelesinin içinde olmak isterse mutlak kazanmalıdır. Kendi kazanamaz ve rakipleri kazanırsa açılacak puan farkını kapatmak kolay olmayacak. Saha ve seyirci avantajı ile kazanabileceği bir maç. Ancak rakibinin son haftaların en formda takımı olduğunu da unutmamalıdır.
  Doğan Türk Birliği belki de bu devre adına en zor maçlarından birini oynayacak. Rakibinin kendi evinde her zaman etkili olduğunu bilerek oynamaları gerekir. Kazanamazlarsa bile kaybetmemek onlar için çok büyük kayıp olmaz. Kazanırlarsa büyük bir virajı geçmiş olacaklar. 

Yenicami-Yalova
Hedefleri farklı
  Yenicami hafta sonunda zirveye biraz daha yaklaşma şansını kullanamadı. Kendi evinde oynayacağı Yalova maçını kazanıp rakiplerinin puan kaybedebileceği haftada biraz daha yukarılara çıkmak isteyecek. Rakibinin alt sıralarda olmasına bakıp da kolay bir maça çıkacaklarını düşünürlerse kayıpları fazla olabilir.
  Yalova puan veya puanlar alıp bulunduğu yerden daha yukarılara çıkmak istiyor. Sakat ve cezalıların dönmesiyle daha iyi bir takım oldular. Ancak A.Özbahar’ın sakatlığı onlar için hiç de iyi olmadı. Rakibinden korkmadan ve ben de puan alabilirim diyerek oynamalı. Ancak bunu yaparken özellikle defansta hatalar yapmamalı, yoksa bunu pahalı ödeyebilir. 

T.Ocağı-Y.Boğaziçi
Galibiyetten fazlası bir maç 
  T.Ocağı, Ozanköy maçında aldığı galibiyetin anlam kazanması için bu maçı kazanmalıdır. İyi oynamasalar da Ozanköy maçını kazanarak D.T.Birliği maçının yaralarını sardılar. Kazanırlarsa rakibinden uzaklaşacakları gibi, alt sıralardan bu haftalar adına da olsa uzaklaşmış olacaklar. Rakiplerinin dışarıda daha iyi oynadığını da unutmasınlar.
  Y.Boğaziçi ligde en az gol atan (7) takım olurken en az gol (10) yiyen takım olarak da dikkat çekiyor. Yalnız son 6 maçta sadece 3 beraberlik alabildiler. Kendi saha avantajını kullanamayan Y.Boğaziçi son maçta farklı bir galibiyet alan rakibi karşısında alabileceği tek puan bile onlar için kazanç olacak. Futbol her zaman sürprizlerle dolu.  

Baf Ülkü Yurdu-K.Kaymaklı
Kazanmak kolay olmayacak
  Baf Ülkü Yurdu son haftalarda çıkışta olan bir takım. Son 6 maçta toplam 14 puan alarak başarısının tesadüf olmadığını gösterdi. K.Kaymaklı karşısında çıkışını sürdürmek isteyecek. Bunu yapabilecek güçleri de vardır. Ancak son haftalarda kötü giden ve artık kazanmak zorunda olan güçlü bir takımla oynayacaklar. Her sonuca açık bir maça çıkacaklar.
  K.Kaymaklı lider olduktan sonra 3 maçta sadece 1 puan alabildi. Kötü gidişine dur demek ve üst sıralardan uzaklaşmamak için mutlaka kazanmak zorunda. Formda ve moralli rakibi karşısında yaşayabileceği kayıplar onları hedefinden gerilere çekebilir. Mağlubiyet farklı seslerin yükselmesini de beraberinde getirebilir. 

Lefke-Merit Alsancak Yeşilova
Lefke’nin ayağa kalkma maçı
  Lefke büyük bir düşüş içerisinde. Elindeki kadro ile buralarda olmaması gereken bir takım. Saha içi sorunlarından fazla, saha dışı sorunlarla yoğrulmakta. Artık kazanmak ve bu kaostan çıkmaları gerekir. Biraz daha kendilerine inanarak oynarlarsa kazanabilirler. Ancak rakiplerinin de zor bir ekip olduğunu unutmasınlar.
  Merit Alsancak Yeşilova teknik adam değişikliğinden sonra mükemmel bir çıkış yakaladı. İyi  yabancıları olan bir takım ve bu oyuncular etkili oldukları zaman maç kazanmaları daha kolay. Rakibinin içinde bulunduğu durum onları aldatmamalıdır. Kazanabilecekleri bir maç, ancak yaralılar her zaman çok tehlikeli olurlar.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2017, 12:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473