banner564

Kudüs için tek yürek

Trump'ın kararının ardından Türkiye’nin birçok ilinde gösteriler düzenledi

Kudüs için tek yürek
banner598
ABD Başkanı Trump'ın Kudüs kararının ardından dün Türkiye’nin birçok ilinde gösteriler yapıldı. Ülkenin her yerinden birçok insan sokaklara inerek tepkisini gösterdi. İstanbul, İzmir, Samsun, Sinop, Kastamonu, Tokat, Amasya, Çankırı, Çorum’da çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı protesto edildi. Van, Muş, Hakkari ve Bitlis'te protesto gösterisi düzenlendi. Trabzon, Bayburt, Rize ve Giresun'daki üniversiteler kararı kınadı. Doğu Anadolu'daki sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, karara tepki gösterdi.

Neredeyse her ilde insanlar sokaklara döküldü
ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması kararı dün Türkiye genelinde protesto edildi. Binlerce insan cuma namazı sonrası yeniden protesto için meydanlara döküldü.
ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararına tepkinin adresi Cuma namazının ardından Fatih Camii oldu. Bazı sivil toplum örgütlerinin çağrısıyla gerçekleştirilen protesto öncesi, camii içinde ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Cuma namazından saatler önce çoğunluğu gençlerden oluşan bir grup, Fatih Camii avlusunda toplandı. Cuma namazının ardından ABD'nin Kudüs kararı protesto edildi. Kalabalık Fatih Camii'nde Saraçhane Parkına yürüdü. Rize'de de Cuma Namazı sonrasında karar protesto edildi. Rize AK Parti İl Başkanlığı ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından organize edilen Kudüs Yürüyüşü Cuma Namazı'nın ardından Rize Sahil Camisi'nde yapılan basın açıklamasının ardından gerçekleştirildi. İzmir Sivil Toplum Kuruluşları, Konak Yalı Camii önünde ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasını protesto etti. Vatandaşlar ellerindeki Filistin bayrakları ve dövizlerle Filistin'e destek verdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2017, 11:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473