banner564

Akıncı’yı sevdiler

Rum tarafına göre, baş başa görüşmeler umut verici

Akıncı’yı sevdiler
banner598
   Rum basını, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, müzakere öncesinde baş başa görüşmelerinde önemli ilerlemelerin sağlandığını iddia etti.
   Liderlerin önce bir buçuk saat baş başa görüştükleri, daha sonra Kıbrıslı Türk ve Rum müzakereciler ile Eide’nin de dahil olduğu, en son iki tarafın müzakere heyetlerinin de katıldığı görüşmede, Yönetim, Mülkiyet ve Toprak konularında bir miktar ilerleme sağlandığı vurgulandı.
   Fileleftheros gazetesi “Müzakerelerdeki Anahtar Akıncı-Anastasiadis Baş Başa Görüşmeleri... Müzakereler Adım Adım İlerliyor... Kıbrıslı Türk Lider Oldukça Aydınlatıcı” başlıklı haberinde, ele alınan üç başlıkta ilerleme kaydedilmesine karşın daha epeyce yol kat edilmesi gerektiğine işaret etti.
   Akıncı-Anastasiadis baş başa görüşmesinde görüş alış verişinde bulunulduğunu belirten gazete, bunun içeriğinin detaylardan çok siyasi olduğunu kaydetti.
   Liderlerin ele almaya başladığı Yönetim, Mülkiyet ve Toprak başlıklarının Temmuz sonuna kadar irdelenmesinin beklendiğine vurgu yapan gazete, Akıncı’nın görüşme sonrasında yaptığı açıklamaya “düşük perdeden konuştuğu aşikâr olsa da daha çok açıklayıcıydı. Yani iyi ortamı idame ettirirken çıtayı da yükseltmiyor” yorumunu getirdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2015, 09:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner473