banner564

Anastasiadis önerdi

Yunanistan, AB ve ABD’den Kıbrıs sorununa müdahale isteyecek

Anastasiadis önerdi
banner598
  Yunanistan, Kıbrıs sorununa daha etkin müdahil olmaları için AB ve ABD’ye yönelik girişim başlatmaya hazırlanıyor. Politis, “AB ve ABD’yle Flört – Samaras-Anastasiadis Anlaşmazlık Karşısında Koordinasyon Kararı Aldılar” başlıkları altında verdiği haberinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Yunanistan’ın başkenti Atina’ya gerçekleştirdiği ziyarete geniş yer verdi.    
   Gazete, Anastasiadis ve Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras’ın, iki ülkenin dışişleri bakanlarının da hazır bulundukları geniş bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve Kıbrıs sorunundaki son gelişmeleri ve “anlaşmazlığı” ele aldıklarını yazdı.
   Habere göre görüşmede Anastasiadis ve Samaras, Yunanistan’ın AB, ABD ve Türkiye’ye yönelik, “Kıbrıs müzakerelerinde Türkiye’nin daha yapıcı bir tutum sergilemeye ikna edilmesi” yönünde bazı girişimler üstlenmesi konusunda anlaşmaya vardılar. 
   AB Komisyonu’nun yeni Başkanı seçilen Jean-Claude Juncker’in gelecek hafta Yunanistan’a ziyaret gerçekleştireceğini vurgulayan gazete, bu ziyaret sırasında Yunanistan’ın, AB’nin Kıbrıs sorununa daha etkin müdahalesini talep edeceğini belirtti. Gazete, Yunanistan’ın ayrıca, NATO’nun 4-5 Eylül tarihlerinde Galler’de gerçekleştirilecek ve ABD Başkanı Barak Obama ve Başkan Yardımcısı Joe Biden’in de katılacakları toplantısında da Kıbrıs sorununu gündeme getirmeyi taahhüt ettiğini vurguladı. 
   Anastasiadis ve Samaras ayrıca, bölgede önemli bir istikrar faktörü olabileceğini göstermek amacıyla, Güney Kıbrıs’ın İsrail ve Mısır’la ilişkilerini güçlendirmesi kararını aldılar.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2014, 09:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474