banner564

Çin Büyükelçisi rumların yanında

Omiru ile görüşen Çin Büyükelçisi, garantörlükleri ‘çağdışı’ olarak niteledi

Çin Büyükelçisi rumların yanında
banner598
   Kıbrıs sorununun çözümlenmesi durumunda garantörlüklerin iptal edilmesini isteyen Rum Yönetimi ve Yunanistan’a bir destek de Çin elçisinden geldi.
   Fileleftheros gazetesi, Çin’in Güney Kıbrıs’taki Büyükelçisi Liu Xinsheng’in Rum Meclis Başkanı Yannakis Omiru ile yaptığı görüşmede, garantiler konusuyla ilgili yapmış olduğu açıklamaların, Kıbrıs’ta garantörlük sisteminin devam etmemesi gerektiğini düşünen ülkelerin sayısında artış olduğunu teyit ettiğini yazdı.
   Habere göre Xinsheng, “çağdışı” olarak nitelendirdiği garantörlük sisteminin kaldırılması için BM ve AB’nin müdahale edebileceğini kaydederken, ülkesinin, müzakerelerle ilgili gelişmelerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
    Xinsheng ayrıca, müzakere masasında Kıbrıs sorununa adil ve kalıcı bir çözümün bulunacağına dair umudunu ifade etti.
   Habere göre Xinsheng, “Biz, son aylarda meydana gelen gelişmelerden çok memnunuz ve momentumu destekliyoruz. Kıbrıs, BM Güvenlik Konseyi’ndeki arkadaşlarımız ve iş arkadaşlarımız ile birlikte çalışmaya ve bu sorunu çözerek kalıcı bir çözüm bulmak için Kıbrıs hükümeti tarafından gösterilen çabaları desteklemeye devam edeceğiz. Çin, BM Güvenlik Konseyi’nin bir üyesi olarak bu hedefe katkıda bulunmaya devam edecektir” şeklinde konuştu. 
   Gazeteye göre Omiru da, Xinsheng’e, halkın, Kıbrıs sorununun çözülmesi, sözde “Türk işgalinin sona ermesi”, askerin çekilmesi, TC kökenli vatandaşların adadan ayrılması ve “çağ dışı garantörlük sisteminin” kaldırılmasını arzuladığını söyledi.
   Omiru ayrıca, Çin’in 1960 yılından bu yana Güney Kıbrıs’a verdiği uzun süreli destek ve Kıbrıs sorunuyla ilgili tarafsız ve ilkeli duruşundan ötürü Xinsheng’e teşekkürlerini sundu.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2015, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474