banner564

Şapkasını yine kaptırmadı

İki darbe, bir muhtıra gören 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel askeri törenle uğurlandı

Şapkasını yine kaptırmadı
banner598
Siyasi hayatı boyunca iki darbe bir muhtıra gören Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için dün dini ve askeri tören düzenlendi.
TBMM'deki Devlet Töreni'nin ardından Askeri Tören mangası tarafından top arabasına alınan Süleyman Demirel'in Türk Bayrağı'na sarılı naaşı, kortej eşliğinde Kocatepe Camisi'ne getirildi.
Tören mangasının omuzlarında katafalkta taşınan Demirel'in cenazesinin başında, Süleyman Demirel'in kardeşi Şevket Demirel'in damadı ve CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, taziyeleri kabul etti, Demirel ailesinin bulunduğu alanda da taziyeler, Demirel'in doktoru Aylin Cesur ve diğer aile bireylerine sunuldu.
Cenaze namazı öncesinde alana gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu, bazı bakanlar cuma namazını kendilerine ayrılan bölümde kıldı.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in kıldırdığı cuma namazının ardından, katılanlar bu kez de Süleyman Demirel'in naaşının ardında saf tuttu.
Eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz'ın, Demirel ile aralarındaki dostluk ve eşi Nazmiye Demirel'in de cenaze namazını kendisinin kıldırması nedeniyle, Süleyman Demirel'in cenaze namazını kıldırmak isteğini, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'e aktardığı öğrenildi. Bu talebin uygun görülmesi üzerine de Demirel'in cenaze namazını Yılmaz kıldırdı. 

İslamköy’de toprağa verilecek
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in naaşı doğduğu İslamköy'e getirildi.
Askeri cenaze aracından Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Tören Mangası tarafından alınan Demirel'in Türk bayrağına sarılı naaşı, bugün cenaze namazının kılınacağı Şehriban Hatun Camisi'nin bahçesindeki morga kaldırıldı.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2015, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473