banner564

Hayal ürünü

Anastasiadis, İngilizlere bedel verildiği yönündeki iddialara tepki gösterdi:

Hayal ürünü
banner598

  Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, “Güney Kıbrıs’ın, İngiliz Üsleri sınırları içerisindeki taşınmazların kalkınmasının düzenlenmesi için İngiltere’ye  bir bedel verdiğinin, bazı kişilerin hayal ürününü olduğunu” söyledi.
   Alithia Gazetesi’ne göre, İngiltere ziyareti kapsamında, Londra Rum Radyosu’na (LGR) röportaj veren Anastasiadis, Güney Kıbrıs ile İngiltere arasında, İngiliz Üsleri içerisinde kalan arazilerin ve taşınmaz Onwin malların imara ve kalkınmaya açılmasına ilişkin olarak imzalanan anlaşmaya değindi.
Anastasiadis, anlaşmaya atıfta bulunarak, sadece belirli kişilerin kafasında şüphelerin bulunduğunu, bunların iyi ki azınlık olduğunu belirterek, büyük bir çoğunluğun ise bu anlaşmayı sadece memnuniyetle karşılamakla kalmadığını, 1971 yılından beridir başlayan çabanın başarısı olduğunu da anladığını kaydetti.

 

Tarihi ziyaret

 

   İngiltere’ye gerçekleştirdiği ziyareti, tarihi olarak nitelendiren Anastasiadis, dile getirdikleri sorunların,  İngiltere tarafından anlayışın bulunduğunu söyledi.
  Anastasiadis,  diyalog ve ısrarları neticesinde, gerek Kıbrıs sorunu gerekse aralarında İngiliz Üsleri içerisinde kalan taşınmazların imar ve kalkınmaya açılmasına ilişkin konunun da bulunduğu diğer önemli konularda önemli kararlar elde etmeyi başardıklarını belirtti.

   200 kilometre karelik bir alandan bahsettiklerini kaydeden Anastasiadis, bu anlaşmayla birlikte İngiliz Üsleri bölgesinde ikamet eden sakinlerin, diğer Avrupa vatandaşlarıyla eşitlenmiş olduğunu söyledi.

   “İki ülke arasında imzalanan anlaşmanın ardından, İngiltere’ye verilen karşılıklara” yönelik basında çıkan haberlerin sorulması üzerine Anastasiadis,”bunların hayal ürünü olduğunu” söyledi ve görüşme sırasında böyle bir diyaloğun yapılmadığını, bunun aksine, Avrupa gündemindeki konuların ele alındığını belirtti.

 

Art niyet yok

 

   Anastasiadis,  “Sonuç olarak bizden ne bir şey istendi ne de biz herhangi bir şey verdik ne de art niyetli düşünceler vardı, bunun aksine her bir kimsenin, bir mücadele verildiği ve bunun başarıldığını anlaması gerekir, Avrupa normlarının engellendiği oraya Avrupa ilkelerini ve değerlerini iade ettik” diye konuştu.
“Güney Kıbrıs’ın, İngilizlerin gerek turizm, hizmet alanı gerekse hidrokarbon konusundaki ilgisinin teşvik edilmesine”  yönelik bir soru üzerine Anastasiadis, İngiltere Enerji Bakanı ile bir araya geldikleri yemekte, hidrokarbon konusuyla meşgul olan unsurlarla konuşma fırsatı bulduklarını ve bunların ilgi gördüğünü belirtti.
Anastasiadis, yardımcı hizmetler sağlayan büyük şirketlerden birinin ilgi gösterdiğini, Londra City Belediye Başkanı’nı ziyareti esnasında, Güney Kıbrıs’ta ne olduğuna ve daha ileri işbirliğine ilgi gösteren başka ekonomik unsurlarıyla da konuşma imkanı bulduğunu aktardı.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2014, 03:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474