banner564

Kıb-Tek’ten radikal adım

Aralarında; bakanlıklar, BRTK, daireler ve belediyelerin de bulunduğu yüzlerce abonenin elektriği, borçlarını ödememelerinden dolayı kesilmeye başladı

Kıb-Tek’ten radikal adım
banner598

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen), uyarı alıp da elektrik borcunu ödemeyenlerin elektrik akımının kesilmeye başlandığını belirterek, borcundan dolayı elektrik akımı kesilenlere, yasal uygulama dışında bir müdahale durumunda süresiz greve gidileceği uyarısında bulundu.

 

Kıb-Tek’in yolu hatırlansın...

EL-Sen Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Çağlayan Cesurer, “Bu güne kadar yapılan her türlü yazılı, sözlü ve taksit kolaylığına rağmen borcunu yapılandırmayan kamusal alan başta BRT, Belediyeler ve bugüne kadar kurum veznelerinin yolunu unutanların dün itibarı ile elektrikleri kesilmeye başlanmıştır” dedi.

Borcundan dolayı enerjisi kesilen yerlere yasal mevzuat dışında uygulama yapılması halinde süresiz greve gidilebileceği uyarısında bulunan Cesurer, “Kısacası Ayşe ablaya uygulanan uygulama dışındaki girişime onay verilmeyeceği ve yapılacak müdahalenin süresiz grev nedeni olduğunu bir kez daha hatırlatırız” ifadesini kullandı.

 

Maliye karanlıkta

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK), aralarında bakanlıklar, BRTK, daireler ve belediyelerin de bulunduğu yüzlerce abonesinin elektriğini, borçlarını ödememelerinden dolayı dün sabahtan itibaren kesmeye başladı.

TAK muhabirinin Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN) Başkanı Çağlayan Cesurer’den aldığı bilgiye göre, borcundan dolayı elektriği kesilenler arasında Maliye Bakanlığı da bulunuyor.

EL-SEN borçtan dolayı yapılan kesintilere dışarıdan müdahalenin süresiz grev nedeni sayılacağını bildirdi.

 

Elektriği kesilen yerler

BRTK; Çatalköy Belediyesi, Lapta Belediyesi, Alsancak Belediyesi, Ilgaz köyü, Güzelyurt Belediyesi, Gazimağusa Belediyesi, Büyükkonuk Belediyesi, Lefke Belediyesi, Yuvacık, Kalkanlı, Bostancı, Serhatköy, Akçay, Aydınköy, Gaziveren, Doğancı, Çamlıköy, Lefkoşa içme suyu pompaları ile Su İşleri Dairesi (Lefkoşa) ve Orman Dairesi’nin (Lefkoşa) elektriklerinin borçlarından dolayı kesildiği belirtildi.

 

Gürkan: Yılbaşının geçmesini bekledik

KIB-TEK Santrallar Müdür Kolaybet Muavini Mehmet Salih Gürkan TAK’a yaptığı açıklamada, kurum tarafından bugüne dek yapılan çağrılara uymayan kurumlar, camiler, spor kulüpleri ve diğer tüketicilerin elektrik enerjilerinin dün itibarıyla kesilmeye başlandığını söyledi.

Gürkan, Kasım sonu yapılan çağrıda 15 Aralık tarihine kadar tüm tüketicilere mühlet verildiğini veya borçlarını yapılandırma çağrısı yapıldığını anımsatarak, büyük bir çoğunluğun bu çağrılara uymamasından dolayı, yılbaşının geçmesini bekleyip elektrik enerjilerinin kesilmeye başlandığını bildirdi.

 

Binlerce abone sırada

Gürkan dünden itibaren, Elektrik Kurumu amirliklerindeki kesinti listesinde bulunan herkesin ayrım yapılmadan elektriğinin kesileceği bilgisini de verdi.

Mehmet Salih Gürkan, kesinti listesinde binlerce abone bulunduğunu; dün başlanan kesintilerin bugün ve yarınki günlerde de süreceğini söyledi.

 

Cesurer: Bedava elektrik fiyatları artırıyor

EL-SEN Başkanı Çağlayan Cesurer de TAK’a yaptığı açıklamada, KIB-TEK Yönetim Kurulu’nun geçtiğimiz hafta yaptığı son uyarının ardından dün, borcunu ödemeyen veya borcunu yeniden yapılandırıp (taksitlendirip) ödemeyen vatandaşlar dahil olmak üzere yüzlerce kurum ve kuruluşun elektrik enerjisinin kesildiğini kaydetti.

Bedava elektrik kullananların KIB-TEK’in bankalara borç faizi ödemesine, bunun da maliyetlerde 4.5 - 5 kuruş pahalılığa neden olduğunu anlatan Cesurer, elektrikteki pahalılığın “domino taşı” etkisi yaratarak genel hayat pahalılığına neden olduğunu da hatırlattı.

Elektrik İnkişaf Yasası Fasıl 171’de 1 Ocak 2013’te yapılan değişiklik gereği, bir aydan fazla bakiye borcu olanların elektriğinin kesilmemesinin yasal olarak suç olduğunu anlatan Cesurer, defalarca sözlü ve yazılı uyarılara uymayan tüketicilerin ayrım gözetilmeden elektriksiz bırakılacağını söyledi.

Cesurer, sosyal yardım alan veya işsiz olanlara ne uygulanıyorsa aynısının tüm kesimlere uygulanacağını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2014, 03:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474