banner564

Kasımda görevdeler

Rum ordusuna 10 yıllık sözleşme ile alınacak 3 bin profesyonel askere aylık bin Euro maaş verilecek

Kasımda görevdeler
banner598
Rum Milli Muhafız Ordusu’na (RMMO) profesyonel asker olarak alınacaklarla ilgili itiraz süresi sona erdi. Resmi listenin dün Rum Savunma Bakanlığı tarafından yayınlandığı haber verildi.
Alithia’nın haberine göre, açıklanan listedeki sözleşmeli profesyonel askerler sözleşme imzalamaya Ekim ayı başlarında çağrılacak, Kasım başlarında işbaşı yapacaklar.
Sözleşme imzalamaya 3 binden az kişi giderse veya görev süresi içerisinde ayrılmalar olursa, boşluklar yedek listeden doldurulacak. Profesyonel askerler RMMO’nun acemi kamplarında 3 haftalık temel eğitim alacaklar, ardından görev/silah dağıtımı yapılacak ve profesyonel eğitimlerine orada devam edilecek.

10 yıl sözleşme bin 127 Euro maaş
İlk etapta birer yıllık sözleşme imzalatılacak ve bu sözleşmeler 10 yıl yinelenebilecek. Profesyonel askerlere aylık Bin 127 Euro brüt maaş ve 13’üncü maaş verilecek. RMMO’da görevlendirilecek personelin sözleşme sonunda veya 3.5 yıllık görev süresini tamamlamak kaydıyla ayrılmaları halinde ikramiye hakkı da olacak. Profesyonellerin mesai saatleri RMMO subayları gibi 07.00-14.00 olacak. Yılda 20 gün senelik izin ve 28 gün hastalık izinleri olacak. Görev yerlerine bedava ulaşım hakları ve kendileri, eşleri ve çocuklarının bedava sağlık hizmeti alma hakkı olacak.

RMMO Komutan Yardımcılığı’na Andreas Markidis atandı
Öte yandan gazete RMMO Komutan Yardımcılığı’na Andreas Markidis’in atandığını ve önceki gün düzenlenen özel seremonide, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in beklentilerini boşa çıkarmayacağına ve RMMO’nun kalkınmasına ve reorganizasyonuna katkı koyacağına söz verdiğini yazdı.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2016, 10:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474