banner564

KKTC seyrediyor

Rumlar, hırsız kebabı ve babutsa dahil 11 ürün için UNESCO’dan onay aldı

KKTC seyrediyor
banner598

  Rum tarafı lokum ve zivaniya sonrasında hırsız kebabı ve babutsa dahil 11 ürün için ‘Ulusal Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne alınması konusunda UNESCO’dan ön onay aldı.

   Adanın ortak kültürüne Rumların tek başına sahip olması karşısında KKTC’nin seyirci olması ve herhangi bir tepki koymaaması dikkat çekiyor.
   Politis’in haberine göre dolmanın Azerbaycan tarafından UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne eklenmesinden sonra Rum Gıda Müzesi”, -Ulusal (UNESCO) Komite’nin de dünya listesine almasını sağlaması ümidiyle- çeşitli yemeklerin UNESCO Ulusal listesine sokmak için çaba harcıyor.
   Bu çerçevede Rum Ulusal Komitesi, “kumandaria” (şarap), zeytin, süt ürünleri, geleneksel “kleftiko” (Hırsız Kebabı), “babutsa” (diken inciri), geleneksel unlu mamuller ve DipKarpaz hamur işleri, Mesarya hamur işleri, Karpaz-Ay Androniko (Topçuköy) geleneksel dokuma sanatı, geleneksel hamur teknesi imali, Limasol-Kilani (Ceylan) azizleri ve ana ayini ile “Kıbrıs sesleri” nden oluşan 11 ürün için, UNESCO Dünya Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne alınması hedefiyle ön onay verdiğini açıkladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473