banner564

‘Ülke sorma gir  hanına döndü’

Bengihan, olumsuzlukların ortadan kaldırılması için yeni bir vatandaşlık ve muhaceret yasasının hayata geçirilmesi gerektiğini savundu

‘Ülke sorma gir  hanına döndü’
banner598

 KTAMS Başkanı Güven Bengihan, ülkenin sorma gir hanına döndüğünü savunarak, olumsuzlukların ortadan kaldırılması için yeni bir vatandaşlık ve muhaceret yasasının hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Bengihan, yazılı açıklamasında, kamuoyu gündemini son günlerde meşgul eden nüfus tartışmalarının, ülkenin içinde bulunduğu durumu açık bir şekilde tekrardan gözler önüne serdiğini ifade ederek, “Ortaya konan çelişkili rakamlar, devlet kurumlarına karşı var olan güvensizliği daha da artırmaktadır” dedi.
Ülkenin bu duruma gelmesinin en büyük nedeninin, bugüne kadar uygulanan vatandaşlık ve muhaceret politikaları olduğunu ifade eden Bengihan, şunları savundu:
“Sürekli olarak adaya bilinçli olarak nüfus taşınması, ülkeye girişlerde yeterli denetimin yapılmaması bu kaosun en büyük nedenleridir. Öğrenci adı altında ülkeye gelip kaçak işçi durumuna düşerek ülkede yaşamaya devam eden kişi sayısının azımsanmayacak kadar çok olduğunu herkes biliyor. Son zamanlarda daha da artan uyuşturucu, şiddet, soygun, insan öldürme olayları nedeniyle toplum büyük bir huzursuzluk yaşamaktadır.
Kontrolsüz bir şekilde artan nüfus karşısında okullarımız, hastanelerimiz ve hapishanelerimiz yetersiz kalmaktadır. Sürekli artan suç olayları ile birlikte suçlu sayısında da büyük artış yaşanmasıyla mevcut cezaevinin kapasitesinin üzerinde mahkum ve tutuklu bulundurulmaktadır. Buna bağlı olarak cezaevindeki çalışanların iş yükü de artmaktadır. Ayrıca cezaevinin yetersiz kapasitesi nedeniyle mahkumların rehabilite edilip tekrardan topluma kazandırılmasının aksine potansiyel suçluların yetişmesine zemin yaratılmaktadır.
Tüm bu olumsuz koşullara rağmen cezaevi çalışanları büyük bir özveri ile görevlerini yerine getirmeye çalışırken hem verdikleri hizmet hem de kendi güvenlikleri açısından yetersiz kalmaktadırlar. Cezavinde şu anda 650’ye yakın mahkum ve tutuklu bulunduğu gerçeğinden hareketle inşası devam eden 725 kişi kapasiteli yeni cezaevinin de yetersiz kalacağı apaçık ortadadır.” 

YORUM EKLE
YORUMLAR
ALFAROMEO
ALFAROMEO - 5 yıl Önce

EVET ÜLKE ,MAALESEF BU DURUMDA ANCAK YÜCE ALLAH'IN YARDIMI İLE BU İŞ HALLEDİLECEK. BU ÜLKEYE ÇOK AZ SAYIDA İNSAN GİREBİLECEK! AVUSTRALYA'YA OLDUĞU GİBİ. CEBİNDE 10.000 TLSİ OLANLAR VE OTEL REZERVASYONLARINI YAPTIRMIŞ OLANLAR.GERİ KALAN ESKİ KAÇAKLAR DA İHRAÇ EDİLECEK........KORKUSU OLANLAR, ULTRA PRİMA BAĞLASIN !!!!!!

SIRADAKİ HABER

banner608

banner474