banner564

Kritik ziyaret

5 yıllık bir aradan sonra bugün Brüksel’e gidecek olan Başbakan Erdoğan’ın gündeminde Kıbrıs sorunu da var

Kritik ziyaret
banner598

   Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 5 yıl aradan sonra bugün Brüksel’e gidiyor. Rum basını, Erdoğan’ın yapacağı ziyareti yakın takibe alarak, ne tür mesaj vereceği konusunda çeşitli tahminler yürüttü.

   Bu çerçevede, Başbakan Erdoğan’ın, Brüksel’de görüşeceği Avrupa Konseyi Başkanı Jose Manuel Barroso, Avrupa Komisyonu Başkanı Herman Van Rompuy ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’a, “Türkiye’nin Kıbrıs sorununun çözümüne hazır olduğu” imajını vereceği iddia edildi.

   Fileleftheros Gazetesi,  Erdoğan’ın AB’yi, Rum Yönetimi’ne, “ekspres prodesürle” çözüme ulaşma hedefiyle hemen müzakere masasına gelmesi için baskı yapmaya davet edeceğini savundu.
   Gazete, Komisyon’un Türkiye’nin tarafında olduğunu ve bunun, AB’nin Genişlemeden Sorumlu Komiseri Stefan Füle’nin, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamalarla da teyit edildiğini kaydetti.
Haberde, “Türkiye’nin bu imajı çizme çabasının, Türkiye’nin suçlarından arındırılması ve Kıbrıs sorununun, Türkiye’nin AB’ye üyelik müzakerelerinden bağımsız hale getirilmesinden ibaret olduğu” görüşü öne sürüldü.

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2014, 03:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473