banner564

14’üncü tanık dinlendi

Bulut Akacan ile korumalarının darp davasına Perşembe günü devam edilecek

14’üncü tanık dinlendi
banner598

 Suna ERDEN

Girne’de 7 Ocak 2019 tarihinde bir restoranda Erhan Başay ve Zeki Asımoğlu’nu darp ettikleri gerekçesiyle Girne Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan İş insanı Bulut Akacan ile korumaları Vasıf Kurbanov ve Orçun Özorçun’un davası devam ediyor.
Yargıç Füsun Cemaller Başkanlığı’nda, Kıdemli Yargıç Rauf Kürşad ve Yargıç Mine Ozankaya’nın huzurunda görülen davada, Bulut Akacan’ı avukat Kıvanç Rıza ile Mustafa Asena; Vasıf Kurbanov’u avukat İlker Sertbay, Orçun Özorçun’u ise avukat Doğa Zeki temsil ediyor.
Davanın dünkü oturumunda olayın soruşturmasını yapan polis memuru Hüseyin Soyel tanık olarak dinlendi. 
Soyel, 7 Ocak 2019 tarihinde Girne’de Salih Miroğlu Caddesi üzerindeki bir restoranın önünde kavga olduğuna dair ihbar aldıklarını, 14.10 sıralarında olay yerine vardıklarını söyledi. 
Polis memuru Soyel, olay yerine gidince üç sanığın orada bulunduğunu, Zeki Asımoğlu’nun yerde kanlar içerisinde yattığını ifade etti. 
Soyel, Erhan Başay’a olay yerinde ne olduğunu sorduğunu, onun da üç sanık tarafından darp edildiğini söylediğini aktardı. 
Soruşturmayı yapan Soyel, ambulansın olay yerine geldiğini, Zeki Asımoğlu’nu aldığını, kendisinin de üç sanığı polise celp ettiğini söyledi. 
Soyel, akabinde olay yerine ait güvenlik kamera görüntülerinin alınması için polis memuru Yağız Kol’a bilgi verdiğini ve görüntülerin alınmasının sağladığını aktardı. 
Soyel, olay yeri fotoğraflarını çektiğini de söyledi. 
Zeki Asımoğlu’nun sağlık durumu için Girne Akçiçek Hastanesi’ne gidip rapor temin ettiğini kaydeden Soyel, Erhan Başay’ı da kontrolden geçirip rapor aldığını açıkladı. 
“Ne yaptınız, adamı öldürdünüz” dedi
Soyel, Akacan’ın olayla ilgili verdiği ifadenin içeriğine de değindi. 
Polis memuru Soyel, Akacan’ın ara ara yemek yemek için söz konusu restorana gittiğini iddia ettiğini söyledi.
Soyel, Akacan’ın o gün de yemek yemek için söz konusu yere gittiğini, aracından iner inmez Erhan Başay’ı gördüğünü, aleyhinde karalayıcı haber yaptığı ve sosyal medyada paylaşımlarda bulunduğu için konuşmak istediğini, yaptığının ne olduğunu sorduğunu iddia ettiğini aktardı. Soyel, karşılıklı küfürleşmeler olduğunu, itişerek restoranın önüne çıktıklarını ve kavga esnasında yere düştüğünü, ayağa kalktığında Zeki Asımoğlu’nu yerde kanlar içinde bulduğunu, “Ne yaptınız siz adamı öldürdünüz” diye bağırdığını, ama kimin vurduğunu görmediğini söylediğini anlattı. 
Tahkikat memuru Soyel, olayla ilgili yaptığı işlemleri aktardıktan sonra savunma tarafından sorgulandı.  Duruşma devam edilmek üzere 10 Ekim Perşembe gününe ertelenirken, Soyel’in sorgusu uzun sürdüğü için gelecek celsede de hazır bulunacak. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474