banner564

Dolar bir indi bir çıktı

ABD Başkanı Trump'ın Türkiye'ye yönelik açıklamaları piyasaların dengesini değiştirdi

Dolar bir indi bir çıktı
banner598

Türkiye'nin Suriye'de operasyon gerçekleştireceği haberi ve ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamaları Türk varlıklarını olumsuz etkiledi. Trump önceki akşam sosyal medya hesabından "Türkiye, sınırların dışında olduğunu düşündüğüm bir şey yaparsa, Türkiye'nin ekonomisini mahvederim, bunu daha önce yaptım" açıklamasını yaptı.

Haftaya 5.69 - 5.70 civarında başlayan Dolar/TL  Trump'ın da açıklamalarıyla yükselişe geçerek 5.80'i aştı, günü 5.83 civarında tamamlayan kur dün sabah 5.8467'ye kadar yükseldi.
Öğleden sonra Trump'ın 'Türkiye ticaret ortağımız ve NATO'da müttefiğimiz" şeklindeki mesajı kurun 5.78'e kadar gerilemesinde etkili oldu.
Önceki gün günü % 0,4 düşüşle tamamlayan, dün de % 1,5’in üzerinde düşen Borsa ise düşüşünün bir kısmını telafi etti.

5.90'ların üstüne çıkmaz
İstanbul Portföy Yönetici Ortağı Tufan Deriner Bloomberg HT'ye "askeri harekatın olacak olması piyasaları olumsuz yönde etkilemeye devam edecek gibi duruyor. Kurda hızlı hareket oldu, opsiyonlar tarafında birikim vardı, onun da etkisi olabilir ama bu olumsuzluklar Dövize bir süre daha yansıyacak. Ancak kurda 5.90'ların üstünü çok fazla görmüyorum" diye konuştu.
Marbaş Menkul Değerler FX ve VİOP Müdürü Soner Kuru Bloomberg HT'ye bundan sonra özellikle ABD ve Türkiye'den gelen açıklamaların kurda belirleyici olacağını belirterek "Son jeopolitik gelişmelerle kurda 5.75 - 5.85 bandını izliyoruz. 5.85'i aşarsak 5.92, burada da 6'lı rakamları görebiliriz" değerlendirmesini yaptı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473