banner564

Daha kaç ocak sönmeli

Üç kişiye mezar olan Turunçlu-Ulukışla kavşağında daha önce birçok kez kaza olduğunu ifade eden vatandaşlar, önlem alınması çağrısı yaptı:

Daha kaç ocak sönmeli
banner598

 Ömer KADİROĞLU

Lefkoşa-Gazimağusa anayolu, Turunçlu-Ulukışla kavşağında üç kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazası gözleri ‘Ölüm kavşağına’ çevirdi. Turunçlu-Ulukışla kavşağında daha önce birçok kaza yaşandığına dikkat çeken bölge sakinleri, “Önlem alınması için daha ne kadar can yanmalı” dedi. Hem söz konusu kavşakta hem de ülke genelinde yol ve trafik güvenliği olmadığını ifade eden vatandaşlar, geçtiğimiz Pazar günü 3 kişiye mezar olan yolda bariyer olmadığını belirtti.
Diyalog’a konuşan vatandaşlar, “Bariyer olsa belki üç kişi ölmeyecekti” diyerek, bunun sorumlularının gelmiş geçmiş tüm hükümetler olduğunu dile getirdi.
Aslanköy Muhtarı Adil Onalt da Turunçlu-Ulukışla kavşağında daha önce ölümle sonuçlanan kazalar yaşandığına değinerek, yetkilileri göreve çağırdı, önlem alınmaması halinde eylem uyarısı yaptı.

Adil Onalt: Beceriksiz geldik, beceriksiz gideceğiz
Üç kişinin yaşamını yitirdiği kaza nedeniyle çok üzgün olduklarını ifade eden Onalt, yolların ülke için yetersiz olduğunu birçok kez söylediklerini ifade etti. Onalt, 45 yıldır hiçbir kalıcı çözüm üretilemediğini vurguladı. 
Söz konusu yolda birçok kez kaza meydana geldiğini ve çoğunun ölümle sonuçlanarak birçok eve ateş düştüğünü söyleyen Onalt, bariyer, aydınlatma ve güvenlik tedbirlerinin alınmadığına işaret etti. Yollarda ihaleye çıkılırken güvenlik tedbirlerinin de göz önünde bulundurularak ihaleye açılması gerektiğini söyleyen Onalt “Beceriksiz geldik, beceriksiz gideceğiz” dedi. Onalt, gerekli tedbirlerin alınmaması halinde bölge muhtarları ile iş birliği yaparak ciddi eylemelere gideceklerini vurguladı. 

Vatandaşlar ne dedi?

Turan Çınar
“Kazalar meydana gelip birileri hayatını kaybettikten sonra ah vah çekmek bir şey ifade etmiyor. Ülkemizde yol güvenliği yoktur. Aydınlatma, uyarıcı levhalar ve bariyerler yollarda güvenlik açısından çok önemlidir. Burada meydana gelen kazada üç kişinin hayatını kaybetmesi bizleri derinden üzmüştür. Daha fazla kişi hayatını kaybetmeden önlemlerin acilen alınması gerekiyor. Meydana gelen ölümlü kazalarda gelmiş geçmiş bütün hükümetlerin vebali vardır.”

Ferit Tatlıses
“Ülkedeki tüm yolların ciddi bir bakımdan geçmesi gerekiyor. Yollarda Allah’a emanet gidip geliyoruz. Yollarda aydınlatma, bariyer gibi hayat kurtarıcı basit önlemler eksik bırakıldı ve bugün bunların bedelini vatandaşlar ödüyor. Yollarda kalıcı güvenlik önlemleri alınması ve başka ailelerin canlarının yanmamasını istiyoruz.”

Yüksel Sofu
“Ben TIR şoförüyüm ve bütün zamanım yollarda geçiyor. Ne yazık ki güven içerisinde seyahat edilebilecek bir yola sahip değiliz. Hayatını kaybeden Haşim Girgin’in dayısıyım. Bariyer olmaması nedeniyle insanlarımız yollarda hayatlarını kaybediyor. Adanın dört bir tarafına gidiyorum ve yolların güvenli olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Hiçbir hükümet yetkilisi halkın refahı için çalışmıyor.
 Tek bildikleri çalışma koltuk ve bakanlık kavgasıdır. Yollardaki eksikliklerin acilen giderilmesi gerekmektedir.”

Havva Çınar
“On yıl önce yine aynı yolda 100 metre ara ile yine canımız yanmıştı. Yetkililerin artık koltuklarda oturmayı bırakıp iş yapmaya başlamalarını istiyoruz. Birçok kişi bu yolda hayatını kaybetti. Yetkililer önlem almak için hala neyi bekliyorlar. Geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Haşim Girgin’in teyzesiyim. Aynı yolda alınmamış önlemler nedeniyle iki kez ciğerimiz yandı. Daha fazla kişinin canı yanmadan bir önlem alınmasını istiyoruz.”

Nurettin Güçkan
“Geçtiğimiz gün meydana gelen kazada hayatını kaybeden üç vatandaşımız gibi birçok kişi burada hayatını kaybetti. Meydana gelen kazaların ölümle sonuçlanmasının nedeni yollarda alınması gereken güvenlik önlemlerinin olmamasıdır. Bu yolun güvenli olmadığını birçok kez gündeme getirdik ancak kimse sesimizi duymadı ya da duymak istemedi. Biran önce önlemler alınması gerekiyor.”

Serkan Şimşek
“Hiçbir yolumuzda güvenlik önlemi maalesef yoktur. Yollardaki güvensizlik nedeniyle yüzlerce insan hayatını kaybediyor ve önlem alınmazsa insanlarımızı kaybetmeye devam edeceğiz. Bu yolun güvensiz olduğunu birçok kez gündeme getirsek de kimse önlem almadı. Geçtiğimiz gün meydana gelen kazada orta yerde bariyer olsaydı araç karşı şeride geçerek felakete neden olmayacaktı. Bu yollardan sorumlu olan kişilerin yargı önünde de hesap vermesini diliyorum. Biran önce de tüm yollarda gereken hayati önlemlerin alınmasını istiyorum.”

Derviş Sofu
“Geçtiğimiz gün üç kişinin hayatını kaybettiği kazanın yaşandığı yerin 100 metre daha gerisinde 10 yıl önce de 14 yaşındaki kızımı kaybettim. On yıl sonra yine aynı yerde canımız yandı. O yolun güvensiz olduğunu defalarca gündeme getirdik ancak sesimizi duyan olmadı. Söz konusu yolda bariyer olsaydı eminim ki kimse hayatını kaybetmeyecekti. Lefkoşa-Mağusa anayolu ve diğer tüm yolların güvenli hale getirilmesinin maliyetinin insan hayatından daha pahalı olacağını düşünmüyorum. Kimse bilinçli kaza yapmaz ancak yollardaki güvensizlik nedeniyle insanlarımız hayatını kaybediyor. Biran önce yollarda gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasını istiyoruz.” 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474