banner564

20 denetçi ile bu kadar

Sucuoğlu, Şubat ayından bu yana ülkede kaçak bulunan 800 kişinin ihraç edildiğini söyledi

20 denetçi ile bu kadar
banner598

Çiğdem AYDIN
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, affın sadece KKTC içerisinde yaşayan ve cezaya düşenleri kapsadığını belirtti. Sucuoğlu ülkede kaçak işçi sorununu çıkarılan tüzük ve genelgelerle çözeceklerine inanç belirtti. Bakan Sucuoğlu, Şubat ayından günümüze kadar 800 kaçak kişinin tespit edilerek, ülkeden ihraç edildiğini açıkladı. 
Sucuoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinerek, “UBP Genel Başkanı Tatar’ın aday olmasını dilerim” dedi. 
Diyalog TV’de Güne Merhaba Programına konuk olan Bakan Sucuoğlu, gündemdeki konularla ilgili açıklama yaptı. Af konusuna değinen Sucuoğlu, “Bu sadece KKTC sınırları içinde kayıt dışılığa düşmüş işçiler içindir. Yurt dışı ayağı yoktur. Sadece yurt içi kayıt dışılıktan bahsediyoruz ve ücreti bir asgari ücrettir” dedi.
Sucuoğlu, tasarının geçen hafta meclise getirildiğini ve oy birliği ile komiteye gönderildiğini, yaklaşık bir hafta komite görüşmesinden sonra tekrar genel kurula geleceğini ve oylanarak yasallaşacağını söyledi.  Sucuoğlu, “Bunu yaparak 8-9 bin kişiyi kayıt altına alacağız. Yasa ve tüzüklerle kayıt dışılığın bir daha bu seviyelere çıkmasını engelleyeceğiz” dedi. 
Şubat ayı itibari ile ülkede kaçak kalan 800 kişinin tespit edilip, ihraç edildiğini belirten Sucuoğlu, şunları söyledi: “Denetlemeler sürüyor. Şu anda 20 denetçimiz vardır ada çapında. Polisten de ciddi destek alıyoruz. Bu kişilerin kaçak kalması hem devlete hem de insanların kendisine zarar veriyor. Alacağımız tüzük değişiklikleri ile kayıt dışılıkla ilgili ciddi tedbirler alacağız.”

Yürürlüğe girmesi 2021’i bulur
Genel Sağlık Sigortası tasarısının genel anlamda bittiğini de dile getiren Sucuoğlu şu ifadelere yer verdi:“Yalnız bu konuda Türkiye dünyaya örnek oluyor. Türkiye’den son noktayı koyup Bakanlar Kuruluna sevk etmeden önce Türkiye’deki muhataplarımızla bir protokol hazırlandı. KKTC ve TC’nin bu konudaki ortak payda da çalışması için ön karar alındı. İki tarafta da bitirildi, protokol Türkiye’ye yollandı. İmzalandıktan sonra geri dönüşü yok. Bizim hedefimiz, bizim bakanlığımızı ilgilendiren kısmını, biz yasa tasarısını hazırlayıp, haziran gibi meclise sunacağız. Sağlık ve maliye bacakları var. Bunlar da çalışmalarını yürütecekler. Biz 2020 de yasallaştırsak ta yürürlüğe girmesi 2021’i bulur.”
Bir aday gösterilecek
Ulusal Birlik Partisi’nin Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Parti Meclisini adres gösteren Bakan Sucuoğlu, parti meclisinin değerlendirmesi ile vereceği karar doğrultusunda adayın çıkacağını ifade etti.
Sucuoğlu şunları söyledi: “Şu ana kadar bir şey söylememizin nedeni Ersin Beyin tam bir karar vermemiş olmasıdır. Ama şu anda Ersin Bey için bir şeyler olgunlaştı gibi o yüzden söyleyebilirim. Bence parti genel başkanı olarak Ersin Beyin aday olması daha doğru olur. Birden fazla aday çıkar ve halkın önünde yarışa girerlerse kaybeden kırılır. Zaten parti başkanı adaysa başka birilerinin aday olması yanlış olur. Kendisinin bu konuda yüzde yüz hem fikir olması gerekir öyle gibi de görünüyor.”

Sucuoğlu, “UBP bugün tüm KKTC beldelerinde organize olmuş, örgütleriyle çalışan en büyük partidir. Şu an seçim olsa tek başına iktidarı zorlayacak durumdadır. Aday çıkarmaması konusunun konuşulması bizi üzer. UBP adayının çıkacağı gerçektir” dedi.
Sucuoğlu, seçilecek olan Cumhurbaşkanının sadece müzakereci olmadığını, aynı zamanda Türkiye ile ilişkileri de sıcak tutması gerektiğinin söyleyerek, Ulusal Birlik Partisi’nin kendi adayını çıkaracağının altını çizdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner473