banner564

Mahkeme reddetti

Ormanlık alanda 2 kiloya yakın Bonzai ile yakalanarak 11 yıl hapse mahkum edilen Kader Felek’in istinaf umudu suya düştü

Mahkeme reddetti
banner598

 Suna ERDEN

Girne’ye bağlı Alsancak’ta 2 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda 1 kilo 618 gram sentetik cannabionid (Bonzai) türü uyuşturucu madde ile yakalanan ve 2017 yılında yargılanarak 11 yıl hapse mahkum edilen Kader Felek’in istinaf için başvuru yaptı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nin vermiş olduğu karara itiraz eden sanığın başvurusu reddedildi. 
Yüksek Mahkeme, sanık hakkında verilen kararı yerinde bularak, istinaf talebini kabul etmedi.

Davanın geçmişi
Aldığı bir ihbar üzerine Kader Felek’i takibe alan Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri Girne’de operasyon düzenlemişti. Alsancak’ta ormanlık alanda pusuya yatan polis, ormanlık alanda saklanılan uyuşturucu maddeyi almaya gelen Felek’i suçüstü yakalamıştı. 
Sanığın üzerinde yapılan aramada ise uyuşturucu satışından kazanıldığı düşünülen 6 bin 175 TL, 100 ABD doları ile 5 Euro bulunarak emare olarak alınmıştı. Sanık Felek, tutuklu yargılanmak üzere 13 Nisan 2016 tarihinde cezaevine gönderilmişti. Benzer suçları olan sanık 26 Ocak 2017 tarihinde Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu’ suçundan yargılanarak, 11 yıl hapse mahkûm edilmişti.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner608

banner474