banner564

23 Nisan kutlu olsun

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği bayram dolayısıyla devlet büyükleri mesaj yayınladı

23 Nisan kutlu olsun
banner598

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Teberrüken Uluçay, çocuklara daha temiz bir çevre, daha iyi bir gelecek, çatışma kültüründen uzak, uzlaşı kültürü içerisinde savaşların son bulduğu barış içerisinde yaşayan bir dünya inşa etmenin görev olduğunu vurguladı.

Uluçay, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, çocukların geleceğin teminatı olduğuna vurgu yaptı. 
Çocuklar için daha temiz bir çevre, daha iyi bir gelecek, çatışma kültüründen uzak uzlaşı kültürü içerisinde savaşların son bulduğu barış içerisinde yaşayan bir dünya inşa etmenin herkesin görevi olduğunu dile getiren Uluçay, mesajında şunları kaydetti:
“Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız; 
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluş günü olan 23 Nisan'ın, Atatürk tarafından siz çocuklarımıza Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak armağan edilmesi bugünün anlam ve önemini daha da güçlendirmektedir. Bugünün çocukları dünyamızın geleceğidir. ..
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutlar ülkemiz ve tüm dünya çocuklarının barış içinde olacağı bir yaşam dilerim.”


Erhürman: Daha güzel yarınlar için çalışacağız
Başbakan Tufan Erhürman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayarak, çocukların bayramını kutlarken, onlara bugünden daha güzel yarınlar bırakma gayesiyle çalışacaklarının sözünü verdi.
“Dünyada ilk kez çocuklara armağan edilmiş özel bir bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı, tüm dünya çocukları ile birlikte dostluk ve kardeşlik duyguları içinde kutluyoruz” diyen Erhürman mesajında şunları kaydetti:
“Tüm çocuklarımızın ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlarken, onlara bugünden daha güzel yarınlar bırakma gayesiyle çalışacağımızın sözünü veriyor, bu vesileyle bu günü çocuklara armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyorum.”

Denktaş: İstikbal sizindir
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.
Denktaş yayımladığı mesajda şunları kaydetti: "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluş yıldönümü olan bugün, Türk Milleti’nin en parlak sayfalarında tarihteki yerini almıştır. Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde bağımsızlığını kazanan Türkiye Cumhuriyeti, 98 yılda her alanda büyük kazanımlar elde etmiş, gerçekleştirdiği atılımlarla büyük başarılara ulaşmıştır.”
DP Genel Başkanı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş, mesajını Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklar için söylemiş olduğu sözüyle noktaladı: “Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet’i biz kurduk, O’nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.”


Özgürgün: Sevgi ve şefkatle kutluyorum
Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi(UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle yayımladığı mesajda, “Dünyada kutlanan tek çocuk bayramı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı sevgi ve şefkatle kutluyorum” dedi. 
Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın, dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarının çocuklar aracılığıyla paylaşılan özel bir bayram olduğunu kaydeden Özgürgün, “23 Nisan, dünya çocukları arasında sevgi, kardeşlik ve dostluk bağları güçlenerek tüm insanlığın huzur ve barış içinde yaşayabilecekleri bir dünyanın temelidir” dedi. 

Arıklı: 23 Nisan önemli bir dönüm noktası
Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı da yayınladığı mesajda şunları kaydetti: “23 Nisan, Türk Milleti'nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisidir. Varlığından güç aldığımız çocuklarımız ve gençlerimiz, bu konudaki en büyük teminatımızı oluşturmaktadır. Yüce milletimizin geleceği olan yavrularımız, milletimiz ve ortak değerlerimiz için umut ve güven kaynağıdır. Tüm Milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını kutlarım.”

Kimler mesaj yayınladı?
Öte yandan Kıbrıs Türk Mücahitler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Celal Bayar, Kıbrıs Türk Emekli Subaylar Derneği, Kıbrıs Türk Eğitimciler Sendikası (KIBTES) Başkanı Bilal Akbayır, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle birer mesaj yayımladı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474