banner564

40 gün süre verildi

Sucuoğlu, “Resmi Gazetede yayınlandıktan sonra kayıt dışı olan işçiler iş verenleri ile birlikte gelecekler ve kayıtlarını yapacaklar” dedi

40 gün süre verildi
banner598

 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Genel Sağlık Sigortası eylem planının hazır olduğunu, 2020 yılında Meclise sunulacağını açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre, Meclis’ten oy birliği ile geçen Yabancılar ve Muhaceret Yasası hakkında detaylı açıklama yapan Sucuoğlu, yasanın Cumhurbaşkanlığına gidip imzalanarak yürürlüğe gireceğini ifade etti.
Yasanın KKTC sınırları içerinde olup kayıt dışılığa düşen çalışanları ilgilendiren bir yasa olduğunu belirten Faiz Sucuoğlu, “ 90 gün süre var. Resmi gazetede yayınlandığı günden itibaren kayıt dışı olan işçiler işverenleri ile birlikte gelecekler ve kayıtlarını yapacaklar. Bildirimin başladığı gün itibariyle 40 gün süreleri var” dedi.
Yasaya neden ihtiyaç duyulduğunu da anlatan Sucuoğlu, şu ifadelere yer verdi:
“2012 yılında da af çıkarılmış. Devlet Planlama Örgütü’nün ortaya koyduğu kayıt dışı oranı yüzde 14,96. 2016 da bir af daha çıktı, Yüzde 14,31.  2018’de geldiğimizde bulduğumuz DPÖ rakamları yüzde 20,44. Bunun sebebi şu anda bu yasadan sonra gelen işçinin haklarını bilmemesi, dil bilmemesi nedeniyle savrulması, getirilmesi gereken kuralların getirilmemesi. 3. Ülkeden gelen işçilerin son 8 yılda 5,5 kat artmış olması da etken.”

“Yasa, sadece işçileri kapsıyor”
Faiz Sucuoğlu, yasanın turist olarak gelenleri kapsamadığına vurgu yaparak, “Turistik vize ile gelip kaçak duruma düştüyse onun yeri muhacerettir. Bizim çıkardığımız yasa işçiler ile ilgilidir” ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner471

banner474